„От 10-15 години имаме интерес към инвестиции в България, но

...
„От 10-15 години имаме интерес към инвестиции в България, но
Коментари Харесай

Меридиам започва преобразяването на Летището, Терминал 3 ще бъде около новата кула - slava.bg

„ От 10-15 години имаме интерес към вложения в България, само че намерихме нашия план в развиването на Летище София”, съобщи пред 19 минути Марко Россо, Директор Бизнес Развитие и Старши капиталов шеф на фонда Меридиам Инфрастуктура. Той има 95 плана в 26 страни, нашата е номер 27 в листата. Росо не отговори на въпроса ни дали новият държавен секретар на Съединени американски щати Блинкин, който досегашният „ ловджия на нови възможности” на фонда е показал аерогарата ни като цел на фонда.

В първия вероятен миг Меридиам ще стартира обновяването на Летището, като ще постави нови ръкави на досегашния Терминал 2 и ще построи нов Терминал 3, стана ясно в отговор на въпроса на 19 минути по какъв начин ще бъде преобразена остарялата ни аеоргара, тъй че да бъде конкурентна на останалите на континента и даже на Балканите. Позиционирането на модерната и транспарантна нова постройка, която ще бъде с концепцията на актуалните европейски, а не на старите ни летища, като досегашните бг бази, ще бъде към новата кула за ръководство на полетите. Между тази постройка и досегашния Терминал 2 ще има елегантна топла връзка, както на доста евролетища.

Как той отговори на въпроса за вложения в други браншове, в това число стратегически за София, ще разберете в брой на в.19 минути в понеделник.

На фотографията: Марко Россо, вдясно...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР