От 1 юли България ще получава пълните количества от договорения

...
От 1 юли България ще получава пълните количества от договорения
Коментари Харесай

Кирил Петков: От 1 юли България ще получава пълните количества газ, договорени с Азербайджан

От 1 юли България ще получава цялостните количества от контрактувания от Азербайджан газ. А вицепремиерът Асен Василев заяви, че Европейска комисия ще вземе поради настояването България да е изключение от настояването за ембарго на съветски нефт.

Премиерът Кирил Петков удостовери и пред депутатите, че американска компания ще доставя газ за България, без медиатор и на цени по-ниски от тези на " Газпром ".

Премиерът Кирил Петков увери депутатите, че държавното управление работи за диверсификация на доставчиците на газ за България.

" Добрата вест през днешния ден е, че това, което до този миг беше обвързано с осъществяването на гръцката връзка, с цел да имаме доставка от азерски газ, към този момент няма да е това факт. Ще можем да си получим цялото количество азерски газ преди връзката да бъде финализирана още от 1 юли ", съобщи Кирил Петков.

Вицепремиерът Асен Василев заяви в коридорите на Народното събрание, че е получил информация от Европейската комисия, че страната ни ще бъде включена в листата с изключения, за които няма да важи петролното ембарго против Русия.

" Имаме увещание от Европейска комисия, че нашето искане ще бъде взето поради. Това значи, че ще бъдем включени в изключението ", сподели вицепремиерът.

Асен Василев сподели, че имат създадени проекти за деяние при разнообразни разновидности на рецесии с петрола, в това число и за най-черния - в случай че Русия спре доставките на нефт от през днешния ден за на следващия ден в композиция с това да бъде затворен Босфора, което би отрязало достъпа до неруски нефт.

" Ние имаме опция 6 месеца да поддържаме българската стопанска система и българското ползване, в които да намерим различни способи за снабдяване на нефт. 6 месеца можем да издържим ", сподели Асен Василев - вицепремиер и министър на финансите.

По време на парламентарния надзор от Движение за права и свободи упрекнаха ръководещите, че водят станата от неприятно към по-лошо и попитаха премиера Кирил Петков за какво с настояването си за инспекция на построяването на газопровода " Турски поток " е обвързал името на Делян Пеевски с корупция. Петков отговори, че на срещите му в Съединени американски щати и Европейски Съюз е обсъждано, че сходни енергийни планове са един от главните принадлежности на президента Путин за въздействие посредством корупция на непознати държавни управления. Движение за права и свободи упорства за основаване на краткотрайна парламентарна комисия за изследване на всички обстоятелства към " Турски поток ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР