От 1 януари в сила влязоха новите, по-високи такси, които

...
От 1 януари в сила влязоха новите, по-високи такси, които
Коментари Харесай

Поднадзорните лица трябва да изплатят таксите на КФН до 31 януари

От 1 януари в действие влязоха новите, по-високи такси, които поднадзорните лица би трябвало да платят на Комисията за финансов контрол (КФН). Институцията напомни на уеб страницата си, че срокът за заплащането им е 31 януари.

Размерът на годишните такси за реализиране на общ финансов контрол е избран в Раздел II на цената, показват още от регулатора.

Годишните такси за реализиране на общ финансов контрол за 2018 година би трябвало да постъпят по сметката на КФН или да се платят на каса до 31 януари 2018 година, като при заплащането на каса следва да се съблюдават наредбите на Закона за ограничение на заплащанията в брой, отбелязва регулаторът.

При неплащане на таксите в открития период за периода на забавата върху дължимата сума се начислява и се дължи законната рента.

През 2017 година надзорът върху небанковия бранш получи цялостна финансова обезпеченост и стана самостоятелен от държавния бюджет. За тази цел таксите за издаване на лицензи и позволения по Закона за пазарите на финансови принадлежности скачат съвсем двойно.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР