От 1 януари ще бъдат увеличени заплатите в армията. Между

...
От 1 януари ще бъдат увеличени заплатите в армията. Между
Коментари Харесай

Каракачанов: Заплатите на военните скачат с 10% от 1 януари

От 1 януари ще бъдат увеличени заплатите в армията. Между 10 и 11% е нарастването, искаше ми се повече, само че това са действителностите на бюджета. С тези 70-80 лв., които ще получат кадровите военнослужещи, няма по какъв начин да привлечеш за към 720 лева младеж. Сега заплатите ще са към 800 лв.. Това съобщи военният министър Красимир Каракачанов пред Българска национална телевизия.

Каквито и номера да вършат, техният номер няма да мине. В България с всички приказки за бистрота и битка с корупцията има закони, които могат да стопират всяка една поръчка. Това съобщи Каракачанов във връзка обжалването на ремонта на 15 изтребителя МиГ-29, за които бе поканена-фирмата-производител, само че договарянията бяха обжалвани от украинска компания.

Каракачанов даде образец с блокираната от 2 година поръчка за храната на войската. Законът за публични поръчки (ЗОП) би трябвало да е изменен що се отнася до поръчки за националната сигурност, бойна техника - сходни процедури (обжалване, което спъва процедурите - б.р.) да не могат да бъдат правени.

Каракачанов не изключва да има и геополитически аргументи за обжалване на договарянията с съветския консорциум РСК МиГ - " тези играчи в България, които бяха привикнали 20 година да се намесват при ремонта - няма по какъв начин това да остане прикрито. Аз няма да отстъпя, медиатори в тази договорка няма да има ", безапелационен е военният министър.

Относно ремонта на военнотранспортните самолети Спартан, служебното държавно управление е почнало договаряния. Това е фирма-монополист, при подписването на контракта не е включена уговорка, която да регламентира, че част от обслужването на тези самолети може да бъде в нашите военноремонтни фабрики. Договорът е подписан от 2004-2005 година, съобщи Каракачанов и добави, че е елементарно е да се съгласиш с първата оферта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР