От 1 януари до края на октомври т. г. 717

...
От 1 януари до края на октомври т. г. 717
Коментари Харесай

От началото на годината 717 кучета са осиновени от общинските приюти

От 1 януари до края на октомври т. година 717 кучета от приютите на Оперативна програма „ Екоравновесие ” откриха нов дом, като за съпоставяне през цялата 2018 година осиновените кучета са 600, оповестиха от пресцентъра на Столична община.
За същия интервал кастрираните кучета са 2 260, а в общинската ветеринарна клиника „ Връбница “ за лекуване са постъпили 286 кучета. По акцията за кастрация на дворни кучета са кастрирани 374 кучета.

„ Осиновявай, не купувай” e осиновителска акция на Оперативна програма " Екоравновесие " и Столична община за поощряване на осиновяванията и за намиране дом на кучетата, настанени в общинските приюти. Кампанията се провежда от 2017 година и към този момент трета поредна година в границите на самодейността се организират разнообразни събития и мероприятия, като кучетата се извеждат отвън общинските приюти на разнообразни публични места.

По време на самодейностите всеки искащ може да види, да разноски, да погали и в случай че желае да осинови куче от подслон. Осиновяването може да се извърши незабавно, на място, за което е нужна единствено персонална карта.

Всеки, който желае да осинови куче, може да отиде и да се запознае с кучетата от общинските приюти в с. Горни Богров, където са настанени кучета над 1 година и в кв. „ Слатина “, в случай че желае да осинови малко кученце.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР