От 1 септември 2018 г. горивата от нефтен произход в

...
От 1 септември 2018 г. горивата от нефтен произход в
Коментари Харесай

Въвеждат минимално съдържание на биодизел в горивата за транспорта

От 1 септември 2018 година горивата от нефтен генезис в превоза би трябвало да съдържат най-малко 6% биодизел, от които 1% биогориво от ново потомство. Това е регламентирано в утвърден от кабинета план за изменение на Закона за силата от възобновими източници, оповестява БГНЕС.

Промените ще спомагат за осъществяване на националната цел за ползване на биогорива от ново потомство (произведени от боклуци и останки – плява, водорасли, гроздови джибри, скотски тор, наслойка отпадъци).

В осъществяване на условията на европейска директива България е показала в Европейската комисия национална цел за ползване на биогорива от ново потомство в размер на 0,05 процентни пункта енергийно наличие от наложителния дял на сила от възобновими източници във всички типове превоз. Целта би трябвало да бъде реализирана до 2020 година

С измененията в законопроекта се оферират критерии за резистентност при потребление на биогорива.

Въвежда се условие за разкриване и следене на суровините за произвеждане и самите биогорива по цялата верига на цената. По този метод ще се предотврати умишленото им модифициране или преобразяване в боклуци, тъй че да попаднат в обсега на суровините за произвеждане на биогорива от ново потомство. При констатиране на нарушавания ще бъде уведомявана Европейска комисия. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР