От 1 ноември ще бъде пуснато движението в участък от

...
От 1 ноември ще бъде пуснато движението в участък от
Коментари Харесай

Пускат движението по част от Южната дъга на Софийското околовръстно

От 1 ноември ще бъде пуснато придвижването в сектор от директното трасе на Южната дъга на Софийския околовръстен път от връзката с автомагистрала "Тракия " до пътен възел "Герман ", оповестиха от Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ). Отсечката е дълга 2.5 км и е част от реконструкцията на 6 км от околовръстния път сред кв. "Младост " и автомагистрала "Тракия ".

В сектора трафикът ще е в 3 ленти за придвижване във всяка посока, а при пътен възел "Лозен " ще се употребяват и локалните платна. Целта е да се улесни пътуването през идните зимни месеци и да се увеличи сигурността.

Работата в сектора продължава, следва полагане на последния износващ асфалтов слой и осъществяването на всички довършителни работи. Движението в сектора ще е с краткотрайна организация и краткотрайна пътна маркировка. От АПИ приканват водачите да карат деликатно и да съблюдават прецизно пътната сигнализация и ограничаването на скоростта.

С разширението на над 6 км от околовръстния път на столицата в правата от пътен възел "Цариградско шосе " до пътен възел "Младост ", което стартира през октомври предходната година, съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари. С новото трасе ще се обезпечи връзка сред автомагистралите "Струма " и "Тракия ", ще се улесни директният трафик от автомагистрала "Европа " и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142.7 млн. лева и е от републиканския бюджет.

Работата по плана е според признатия график, като досега са изпълнени 65 % от плануваните действия. Участъкът по контракт би трябвало да е подготвен до края на 2021 година, само че с темповете, с които строителите работят, се чака обектът да приключи по-рано.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР