От 1 май досега „Булгаргаз“ внася всеки ден 9.5 млн.

...
От 1 май досега „Булгаргаз“ внася всеки ден 9.5 млн.
Коментари Харесай

Румен Петков: От 1 май досега „Булгаргаз“ внася всеки ден 9.5 млн. куб. м. газ, без да знаем

От 1 май до момента „ Булгаргаз “ внася всеки ден 9.5 млн. куб. м. газ и ще го платим, без да разберем цената до 13 май, сигнализира ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков и дефинира това като най-голямото закононарушение в енергийния бранш от 1989 г насам.

„ Няма подозрение, че Булгаргаз имат контракт, няма подозрение, че доставчикът е добре прочут, само че КЕВР не извърши законовото си обвързване за установяване на цената на газа. “

Пред медиите Петков още веднъж акцентира, че България внася тези количества газ с главен медиатор гръцката държавна компания ДЕПА, която получава съветския газ през България. По думите му, с изключение на цената, плащаме и превозването на газа до Гърция и назад до България, както и комисионна за гръцката държавна компания.

„ Ако това е цената на другарството на нашия министър председател с гръцкия – това е прекомерно скъпо за всеки от нас и рано или късно би трябвало да се търси отговорност “, безапелационен е Петков.

Политическа партия АБВ, посредством парламентарната група „ Българска социалистическа партия за България “, ще упорства да бъде открито рационално решение. Румен Петков още веднъж акцентира, че това е възобновяване и сключване на дълготраен контракт с „ Газпромекспорт “ от 1 януари. Той посочи, че Гърция, Чехия, Унгария, Германия, Австрия безусловно безпроблемно работят и до ден-днешен.

За риск от стопански и обществен срив поради цената на газа сигнализира още Петков и напомни, че работодателите приготвят митинг на 18 май. Той не пропусна да означи, че ценовата разлика сред съветския и азерския газ се дължи на признатата по времето на Теменужка Петкова нова формула. Коментирайки ходовете на настоящето държавно управление в енергийния бранш Петков изрази подозрения за авансово готови схеми, оставящи противен привкус и смрад на вероятни корупционни практики. “

Незабавната стъпка, която би трябвало да се предприеме, е въвеждане на контролирани цени и за тока за бизнеса. Така би трябвало да се подходи и с газа, безапелационен е Петков. Той предизвести още, че в случай че се наруши мораториума, който в 2012 г Народното събрание наложи за добива на шистов газ, това ще значи екологична злополука.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР