От 1 февруари България официално спря излъчването на руски телевизии,

...
От 1 февруари България официално спря излъчването на руски телевизии,
Коментари Харесай

Цензура и пещерна русофобия! Защо България спря руските телевизии?!

От 1 февруари България публично спря излъчването на съветски малките екрани, в т. ч. най-гледания Первый канал. Това се случва в нашата страна, която ще празнува националния си празник след броени дни, ще уважава паметта на освободителите от Руската империя с венци и цветя. На 3 март тържествено ще честваме 145 години от Освобождението си, пристигнало с помощта на съветската кръв и всеотдайност. А дни преди този свят за всеки българин празник ни се постановат Цензура и пещерна русофобия!?

Буря от отвращение в обществото и обществените мрежи провокира влязлата в действие възбрана за лъчение на съветски медии в Европейски Съюз и надлежно в България. Възмущението е от неприкритата цензура, от натиска по какъв начин да мислим „ вярно “, от ограничението от страна на еврочиновници ястреби на съществени свободи, като свободата да получаваш информация и свободата на словото, които до неотдавна бяха прокламирани като “фундаментални ” за същата Европа. А сравненията, които се вършат, са с времена, които сякаш бяха отминали – фашистката цензура против руските радиостанции по времето на Втората международна война, заглушаването на западните радиостанции преди 1989 година и рухването на Желязната завеса.

Мнозина са безапелационни – един път основаният казус за цензура против медии основава директна заплаха за свободите и главните правила на Европейски Съюз, за нови прояви на цензура против инакомислието, против свободната мисъл, съвест и слово. Срамът през XXI век в сякаш демократична и просветена Европа да се не разрешават медии е както за европейските служители, по този начин и за българските управляващи, които покорно се съгласиха със протичащото се. Съгласиха се освен погазвайки историческите връзки сред България и Русия, само че и желанията на голямото болшинство от българските жители. А също по този начин – забравяйки, че измежду страните на така наречен групов Запад има страни като Турция и Унгария - едната, голяма по мащаба на въоръжените си сили, член на НАТО, а втората – член на Европейски Съюз и НАТО. Държави, които макар глобите и опълчването съумяват да защитят националните си ползи и водят уравновесена външна, икономическа и енергийна политика с Русия.

Защо България си разреши да цензурира съветското слово и да спре съветските телевизионни канали?

Нали вярвахме, че това е минало и в никакъв случай няма да се върне!? Навремето скрито слушахме „ Свободна Европа “ или четяхме „ Доктор Живаго “. Днес се оказва, че свободата в Европа е следена, а всичко друго, т. е. съветско, е „ зловредно “, както споделяше някогашната посланичка на Съединени американски щати Херо Мустафа.

Ето част от текста, въз основа на който се цензурират съветските малките екрани (цитатите са от consilium.europa.eu.), както и част от преамбюла и Дял II от Хартата на главните права на Европейски Съюз, отдаден на свободата.

Текстовете са пределно ясни – глобите на Европейски Съюз зачертават съществени права на европейците и в действителност не разрешават другата позиция.

Според еврочиновниците: „ Руската федерация взе участие в систематична интернационална акция за дезинформация, манипулиране на информацията и изкривяване на обстоятелствата, с цел да ускори тактиката си за дестабилизиране както на своите съседи, по този начин и на Европейски Съюз и неговите страни членки.

За да противодейства на това, Европейски Съюз спря излъчването и лицензите на няколко подкрепяни от Кремъл дезинформационни медии:

Спутник; Русия днес; Русия РТР/РТР Планета; Русия 24; Русия 1; ТВ Център Интернешънъл; НТВ/НТВ Мир; РЕН ТВ; Първи канал.

Русия употребява всички тези медии, с цел да популяризира съзнателно агитация и да организира дезинформационни акции, в това число за своята военна експанзия против Украйна.

Ограниченията против „ Спутник “ и „ Русия през днешния ден “ (заедно с дъщерните сдружения - RT English, RT Germany, RT France и RT Spanish) са в действие от 2 март 2022 година Ограниченията за другите формирания са в действие от юни (Русия РТР/РТР Планета, Русия 24 и ТВ Център Интернешънъл) и от декември 2022 година (Русия 1, НТВ/НТВ Мир, РЕН ТВ и Първи канал).

Те обгръщат всички средства за предаване и разпространяване в страните – членки на Европейски Съюз, или ориентирани към тях, в това число кабелна и сателитна телевизия, телевизия посредством интернет протокол, платформи, уеб страници и приложения.

В сходство с Хартата на главните права тези ограничения няма да попречат на тези медии и техния личен състав да правят действия в Европейски Съюз, разнообразни от действия по лъчение, да вземем за пример изследвания и изявленията. ”

Анатомия на овластеното двуличие

Но ето какво споделят документите на Европейския съюз, поради които до неотдавна Европейски Съюз беше мечтана и уважавана институция и бе привлекателен образец за други нации по света. Същите документи същият Европейски Съюз наруши лицемерно и брутално със своето лично решение за цензура над законните съветски медии:

„ Като осъзнава своето духовно и морално завещание, Съюзът се основава на неделимите и универсални полезности на човешко достолепие, независимост, тъждество и солидарност; той почива на правилото на демокрацията и на правилото на правовата страна. Той слага индивида в центъра на своята активност, като учредява поданството на Съюза и основава пространство на независимост, сигурност и правораздаване ” (Из преамбюла на Хартата на главните права на ЕС). ”

Също по този начин: “ДЯЛ II СВОБОДИ – Член 11 - Свобода на изложение на мнение и независимост на информация

“1. Всеки има право на независимост на изразяването на отзиви . Това право включва свободата да отстоява своето мнение, да получава и да популяризира информация и хрумвания без интервенция на обществените управляващи и без значение от границите.

2. Свободата и плурализмът на медиите се зачитат . “

Българи! Кога забравихте, че държавността ни е построена върху съветска кръв и всеотдайност!? Кога забравихте думите на Поета, възпял и борил се за българщината:

Кат Русия няма втора,

Тъй могъща на света!

Тя е нашата опора!

Тя е нашта висота!

Коментарът е непотребен! Да живее Цензурата, която води Европа и България към обърканост и мракобесие…

В " КОМЕНТАРИ " ПОД ПОЗИЦИЯТА МОЖЕТЕ ДА ИЗРАЗИТЕ ВАШЕТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТОЗИ БЕЗПРЕЦЕДЕНТЕН АКТ НА ПУСОФОБИЯ!!!!
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР