От 1 декември аптеките ще получават по 10 лева за

...
От 1 декември аптеките ще получават по 10 лева за
Коментари Харесай

COVID лекарствата: По 10 лв. за аптеките, изпълняващи електронни рецепти

От 1 декември аптеките ще получават по 10 лв. за осъществяването на електронна рецепта за лекуване на ковид. Това стана ясно от подписания меморандум за съдействие сред Българския фармацевтичен съюз и Здравната каса.

Аптеките ще получават по 4 лв. вместо, както до момента, по 2 лв. за обработката на рецептите с платените на 100 % от Касата медикаменти. Промяната ще залегне в бюджета за идната година.

„ В рамките на три месеца ще бъде усъвършенстван процесът по отпущането на медикаменти с електронни предписания. Фармацевтите в аптеките няма да хабят ненужно време да съпоставят данни, да преценят дали тези пари, които са вложени в пазаруването на тези медикаменти ще бъдат възобновени от НЗОК “, съобщи проф. Асена Сербезова, ръководител на Български фармацевтичен съюз.

Представителите на Българския лекарски съюз се сплотиха към концепцията в листата на безплатните лекарства за лекуване на COVID-19 да се включат и медикаменти за температура, кашлица и хрема, защото по-голяма част от пациентите се нуждаят точно от тях при започване на лекуването си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР