От 1 април всички фирми, които не използват софтуер по

...
От 1 април всички фирми, които не използват софтуер по
Коментари Харесай

От утре влизат в сила нови изисквания за касовите апарати

От 1 април всички компании, които не употребяват програмен продукт по продажбите и са регистрирани по Данък добавена стойност, към този момент би трябвало да употребяват нови касови апарати. Промените са част от наредбата на министерството на финансите, която беше обнародвана в петък. За тези, които нямат регистрация по Данък добавена стойност, изискването е да вкарат нови фискални устройства до края на юни. За част от новите условия обаче има компромис със периодите.

Говорителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров изясни в " По света и у нас ", че търговците към този момент от месеци работят по новите правила. Той посъветва жителите да ревизират издаваните им касови бележки за QR кодове.

Отсрочка има единствено за търговци, които употребяват програмен продукт за продажбите. Те ще стартират да издават новите касови бележки от края на септември. Собствениците на електронни магазини би трябвало да ги записват до 29 юни.

От на следващия ден Национална агенция за приходите стартира инспекции за спазването на разпоредбите. Нарушителите са застрашени от запечатване на търговски обекти и санкции до 10 000 лв..
Росен Бъчваров, представител на Национална агенция за приходите: Наредбата се стреми да реши проблем за към половин милиард лв. доходи, които в този момент не влизат в бюджета. Това са директните загуби от кешовите заплащания и от електронната търговия. Ние чакаме най-малко 150 млн. междинен годишен резултат директни приходи в бюджета, които са от интерес на цялото българско общество.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР