От 1 април в Словения се въвежда електронно таксуване за

...
От 1 април в Словения се въвежда електронно таксуване за
Коментари Харесай

МВнР предупреждава: От 1 април в Словения влизат в сила нови правила за таксуване на автомобили

От 1 април в Словения се вкарва електронно таксуване за транспортни средства с тегло над 3,5 тона, оповестяват от Министерство на външните работи. От тази дата няма да бъде допустимо заплащането на пътната такса на пунктовете за тази цел.

Ще бъде прекратено заплащането на пътната такса с настоящите електронни карти ДАРС и устройствата АВС. Всяко тежкотоварно транспортно средство, употребяващо автомагистралите или високоскоростните пътища в Словения, ще би трябвало да се записва, с цел да може да употребява системата DarsGo, както и да придобие устройството DarsGo, посредством което се начислява пътната такса.

И все още регистрирането и приемането на DarsGoе допустимо в сервизите DarsGo.

Регистрацията ще бъде допустима и на бензиностанциите, намиращи се на отбивките за отдих. Препоръчва се потребителите на системата DarsGo да се записват навреме, с цел да избегнат предстоящите опашки за регистрация при прекосяването към новата система.

Заплащането на пътните такси по в този момент настоящата система може да се прави до края на деня на 31 март 2018 година, в това число. ДАРС не планува "период за толеранс ". За да се избегнат недоразумения, остарялата и новата система за таксуване за прекосяване през Република Словения няма да действат редом.

Словенските управляващи предизвестяват, че при липса на регистрация и устройство ще бъдат налагани санкции както на водачите на рейсовете и тежкотоварните коли, по този начин и на притежателите на компаниите, които навреме не са подхванали нужните дейности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР