От 1 април ще бъдат увеличени с 10% заплатите на

...
От 1 април ще бъдат увеличени с 10% заплатите на
Коментари Харесай

Община Монтана преведе 65 000 лева на държавната болница и вдигна заплатите на здравните специалисти на общинска издръжка

" От 1 април ще бъдат увеличени с 10% заплатите на медицинските чиновници в детските ясли, градини и учебни заведения ", заяви кметът на Монтана Златко Живков ден преди професионалния им празник 7 април - Световен ден на здравето.  
В заведенията на общинска прехрана работят 52-ма фелдшери, медицински сестри и санитари. С нарастването главната им заплата ще бъде приблизително 1450 лв..
Освен това община Монтана е превела 65 000 лв. на държавната болница целево за нова операционна маса в отделението по неонатология и за антибактериална подова настилка в отделението по хирургия. Средствата са част от решенията на Общинския съвет при приемането на бюджета за годината. Те се отпускат годишно по предложение на управлението на МБАЛ „ Стамен Илиев “.
„ Това е  част от политиката на общината. Да поддържа основаването на комфортни и съвременни условия в грижата за пациентите ", сподели още Живков. 
Припомняме, че другата активност, с която локалното ръководство се ангажира е подпомагане за почистване на терена в парка на болничното заведение, където да бъде построена хеликоптерна площадка. Екипи на общинското дружество „ Чистота “ работят на терена през последната седмица. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР