От 08.30 часа в сградата на Министерски съвет, премиерът Бойко

...
От 08.30 часа в сградата на Министерски съвет, премиерът Бойко
Коментари Харесай

Борисов се среща със синдикатите от КНСБ, представляващи интересите на работещите в системата на МВР

От 08.30 часа в постройката на Министерски съвет, министър председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила ще се срещне със синдикатите от КНСБ, представляващи ползите на работещите в системата на Министерство на вътрешните работи. Обществената организация ще бъде показана от Венцислав Станков, президент на синдикатът на пожарникарите и спасителите „ Огнеборец “ и Христо Христов, ръководител на Националния профсъюз на гражданската администрация в Министерство на вътрешните работи.

По-късно денем синдикатите в Министерство на вътрешните работи ще стачкуват на няколко места в столицата. СФСМВР възнамерява две групи от членове да стачкуват и насочат послания към делегациите, идващи за формалното разкриване на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. В часовия диапазон 16.30 – 17.00 часа, протестиращите чиновници в Министерство на вътрешните работи ще „ посрещат “ делегациите с винили на кръстовището на бул. „ Брюксел “ и бул. „ Цариградско шосе “ и на кръстовището на Орлов мост. Протестните дейности ще продължат в 18.15 часа в региона на Народния спектакъл „ Иван Вазов “. Синдикатите упорстват за нарастване на заплатите им с 15% със задна дата и разработване на нов закон за Министерство на вътрешните работи.

В сряда бе отстранен протестен билборд на синдикатите в Министерство на вътрешните работи. Съобщението, изписано на британски език гласеше, че българските служители на реда получават съществена заплата от по 340 евро. То бе поместено на билборда на кръстовището на ул. „ Гурко " и бул. „ Евлоги Георгиев ". С него служителите на реда щяха да посрещнат задграничните посетители. На държавното съвещание в сряда министър председателят Бойко Борисов изрази възмущението си от премахването на билборда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР