Близо 450 възрастни хора с хронични заболявания и трайни увреждания

...
Близо 450 възрастни хора с хронични заболявания и трайни увреждания
Коментари Харесай

Нова програма осигурява грижа в домашна среда за възрастни и хора с увреждания в Северозападна България

Близо 450 възрастни хора с хронични болести и трайни увреждания ще продължат да получават здравно-социални услуги посредством мобилни екипи в своите домове и от разстояние – телекеър, откакто държавното управление одобри Програма „ Иновативен модел за грижи в общността за хора с хронични болести и трайни увреждания 2024 “. С друго свое решение кабинетът обезпечи спомагателни прехвърляния от 720 000 лева за нейното финансиране.

Чрез новата стратегия ще се обезпечи непрекъснатото действие до края на годината на седемте центъра „ Домашни грижи “ в общините Видин, Монтана, Белоградчик, Оряхово, Бяла Слатина, Криводол и Враца и на Контролно-комуникационния център в град Враца. След това даването на услуги в домашна среда ще бъде надградено по процедура от Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021 – 2027 година

Услугите по Програмата ще се дават по модела на завършилия план на Българския Червен кръст „ Иновативни модели за грижи в общността за хора с хронични болести и трайни увреждания “, изпълняван в партньорство с Министерството на труда и обществената политика, Министерството на здравеопазването и Норвежката асоциация на общините с поддръжката на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 година Ще бъдат непокътнати екипите от медицински сестри и домашни помощници .

Средствата за даването на услугите ще се обезпечат от държавния бюджет по бюджетите на общините Видин, Монтана, Белоградчик, Оряхово, Бяла Слатина, Криводол и Враца.

Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? Нека помогнем на Нати да живее като решим уравнението

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР