От 04:00 часа българско време започна последният дебат между Доналд

...
От 04:00 часа българско време започна последният дебат между Доналд
Коментари Харесай

Тръмп и Байдън отново се захапаха на финалния дебат ВИДЕО

От 04:00 часа българско време стартира последният спор сред Доналд Тръмп и Джо Байдън. Катастрофално показване на някой от тях може да потопи възможностите му за Белия дом единствено 12 дни преди датата на изборите.

Организаторите на предизборния ефирен спор в университета Белмонт в град Нешвил ще отстранен транспарантната пластмасова бариера, която трябваше да стои сред претендентите за президент на Съединени американски щати - сегашният държавен глава републиканец Доналд Тръмп и демократа Джоузеф Байдън. Това заяви на телевизия Си Ен Ен съпредседателят на комисията по президентските диспути Франк Фарънкопф.

Той сподели, че двете страни са се съгласили на това, откакто Тръмп си е направил тест и той е бил негативен.


Плексигласова бариера имаше на 7 октомври по време на дебата сред претендентите за вицепрезидент - републиканеца Майк Пенс и демократката Камала Харис, в Кингсбъри хол в Солтлейк сити.

По-рано телевизия "Фокс нюз " осведоми, че президентът на университета Белмонт Боб Фишър е споделил, че са подхванати усилени ограничения за гарантиране на здравната сигурност на територията на висшето учебно заведение и по време на дебата там ще е най-безопасното място в цялостен Нешвил.

Комисията на президентските диспути одобри "допълнителна конструкция ", с цел да предотврати повторение на множеството спирания от първия конфликт сред двамата.

Дебатът ще бъде строго структуриран - шест обособени сегмента, дълги по 15 минути.

Сегментите бяха оповестени: битката с COVID-19; американските семейства; расите в Америка; климатичните изменения; националната сигурност; водачеството. Не се знае в какъв ред ще бъдат сложени от модератора.

В тъкмо 04:04 часа модераторът (Кристен Уелкър - Ен Би Си) разгласи началото на дебата и показа двамата претенденти.

Встъпителните речи и на двамата ще бъдат без спирания.

Първата тематика - пандемията. Тръмп очакваше 2 милиона души да загинат. Има повишаване в Европа. 85 % е понижена смъртността в Съединени американски щати.

Имаме ваксина, която ще бъде оповестена до няколко седмици, заяви той. После той посочи, че това не е несъмнено, само че че Джонсън и Джонсън, Модерна и Файзър са близо.

Мога да ви кажа от персонален опит - аз бях в болница, бях болен. Но доста бързо се усъвършенствах. Сега ми споделят, че съм ваксиниран - може би за 4 месеца, може би за цялостен живот.

Президентът сподели, че е бил поздравен от водачи на мног острани за метода, по който Америка се е справила.

Байдън опонира: 220 хиляди американци са мъртви. Всеки, който е виновен за толкоз доста мсърни случаи, не трябва да бъде президент на Америка. Има 1000 смъртни случаи дневно и 1000 случаи на нови инфектирани. Очаква се още 200 000 души да умрат до края на годината.

Демократът упрекна Тръмп, че към момента няма проект и уточни, че той ще влага допълнително проби и ще задължи носенето на маските.

Трябва да бъдем изцяло сигурни, че работи. Това е същият човек, който ви сподели, че това ще свърши до Великден, до лятото. Предстои мрачна зима и той няма проект, осъди Байдън.Ние отваряме страната ни, първоначално не знаехме нищо за болестта. Когато затворихме пътя за Китай, месеци наред той ме наричаше ксенофоб, а в този момент е на моето мнение, отговори Тръмп.

Тръмп уточни, че в случай че свинският грип е бил гибелен колкото ковид, 700 000 американци са щели да загинат. По това време Байдън е вицепрезидент.

Той е ксенофоб, само че не поради това, че затвори пътя с Китай. Какво сподели президентът през януари - президентът на Китай бил транспарантен, трябвало да му благодарим. Той не направи нищо. Сега отива в лечебни заведения и споделя - скоро всичко ще свърши, съобщи Байдън.
Ние не се заключваме в изби като теб, Джо. И на мен ми се желае да се затворя в хубава стая в Белия дом за половин година, опонира Тръмп.

Байдън подлага на критика президента, че не желае да поеме отговорност за COVID-19. Държавният глава съобщи, че Китай носи виновност за пандемията.Дори през днешния ден той твърди, че сме под надзор - още 200 000 души ще загинат. Когато затворих, той ми сподели да не затварям. "Това е непоносимо нещо ", това е ксенофобско, говореше тогава той.

Демократът отхвърли и съобщи, че е приказвал за ксенофобията в различен подтекст. Вместо да се крие по голф игрищата си трябваше да приказва за ограничения, с които да подкрепи хората, съобщи Байдън.

Само за затваряния приказва. Демократически губернатори - те затварят толкоз твърдо и умират, те умират. Не, няма да затваряме и ще отворим учебните заведения. Имам млад наследник той също бе болен от COVID-19. Докато се обърна към лекаря за втория път, той към този момент беше добре. Младите хора се оправят с вируса. Не можем да държим страната затворена. Има меланхолия и алкхолизиране в рекордни размери. Лечението не трябва да бъде по-зле от болестта, означи Тръмп.

Трябва да отворим, само че да разполагаме с подобаващи условия. Да имаме опция за обществено разграничаване, за плексиглас при бизнесите, за всеобщо тестване, съобщи Байдън.

Байдън по-късно се подигра на президента: "Всички учители - няма доста от вас да умрат ".

Тръмп разгласи, че плексигласът не е на ниска цена и не всеки бизнес може да си ги разреши. Държавният глава акцентира, че не е в неприятни връзки с Фаучи, "който мисля, че е демократ ". Президентът уточни, че основният епидемиолог е споделил по-рано, че не е належащо да се носят маски.

Байдън осъди Тръмп поради това, че през януари още е знаел, че става въпрос за сериозна пандемия и че нищо не е направил по въпроса.

Двамата се скараха за това кой взима пари от Уолстрийт.

Модераторката бързо ги прекъсна и разгласи втората тематика - националната сигурност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР