От 0 до 100 км/ч само за 1,9 секунди, почти

От 0 до 100 км/ч само за 1,9 секунди, почти ...

Изпревариха ли китайците Bugatti Chiron с Hongqi S9?.


От 0 до 100 км/ч само за 1,9 секунди, почти 0,6 секунди по-бързо от Bugatti Chiron? Максимална скорост надвишаваща 400 км/ч? Китайската компания Hongqi успя да го постигне.

На изложението във Франкфурт тя представи нов прототип на хибриден автомобил - Hongqi S9.

Суперавтомобилът Hongqi S9 е купе със средно разположен двигател и корпус от карбон.  Задвижва се от хибридна система, базирана на бензинов 4,0-литров V8 турбо двигател. Характеристиките на системата и конфигурацията на електромоторите не бяха разкрити, известна е само общата й мощност - над 1400 конски сили. FAW засега по никакъв начин не е потвърдила заявените динамични характеристики.

В превод от китайски Hongqi означава "червено знаме" и името на марката е намерило място в дизайна на прототипа. Червена линия минава по цялото протежение на колата от носа до задната броня, а фаровете са оформени в стила на вимпел. Освен това логото и дизайнът на джантите показват мотиви от Поднебесната империя.

Марката Hongqi е китайският еквивалент на руския бранд Aurus. "Червеното знаме" произвежда правителствени автомобили за местния елит от 1958 г.

Днес генералният секретар на Комунистическата партия на КНР се вози в лимузина Hongqi HQE. В концерна FAW подчертават, че прототипът Hongqi S9 има перспективи за серийно производство, но кога той ще бъде качен на конвейера още не е ясно.

През 2019 г. марката Hongqi е във възход: за девет месеца гамата от модели се попълни с три нови кросоувъра - HS5, HS7 и E-HS3, но засега всъдеходите се продават само на вътрешния пазар. Вече се подготвя и навлизане в Европа, макар че засега още не е разработена дилърска мрежа на Стария континент.
По публикацията работи: Нели Христова

Източник: dnes.bg