Освобождаването на председателя на Сметната палата Цветан Цветков влезе извънредно

...
Освобождаването на председателя на Сметната палата Цветан Цветков влезе извънредно
Коментари Харесай

Депутатите поискаха оставката на шефа на Сметната палата. Асен Василев изпадна в истерия

Освобождаването на ръководителя на Сметната палата Цветан Цветков влезе изключително в дневния ред на депутатите.

Проектът на решение е импортиран през днешния ден от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ Български напредък “.

Така националното заседание размести дневния си ред и даже измести парламентарния надзор във вторник.

Депутатът от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова посочи като причина за освобождението изтеклия мандат на ръководителя, който е седем годишен. По думите ѝ Сметната палата не е упражнявала надзор върху финансирането на политическите партии, което е станало ясно от вчерашното чуване в бюджетната комисия. Според нея ръководителят на Сметната палата не поставя задоволително грижи да действа по този начин, както го изисква законът.

Съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ Асен Василев разяснява, че тези дейности на Народното събрание, са меко казани скандални.

„ Първата причина е, че от през днешния ден за през днешния ден решавате, че желаете да отстраните ръководителя на Сметната палата, без претекстове. Нека бъде стартирана естествена процедура. Но да отстранявате ръководителя, без да имаме определен нов, демонстрира претекстове, които нямат нищо общо с това, че му е изминал мандатът “, добави Василев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР