Освободих командирите на защитниците на завода Азовстал в Мариупол, защото

...
Освободих командирите на защитниците на завода Азовстал в Мариупол, защото
Коментари Харесай

Ердоган изплю камъчето за командирите от Азовстал

Освободих командирите на бранителите на завода " Азовстал " в Мариупол, тъй като президентът Володимир Зеленски ме помоли. Когато получихме това искане (на украинската страна), ние им предадохме командирите.

Така турският президент Реджеп Тайип Ердоган изясни причината да приключи домашния арест на бойците, които съгласно първичната договореност трябваше да останат в Турция до края на войната, само че на 8 юли отлетяха за Украйна дружно с Володимир Зеленски.
-->
Според Ердоган съглашението по отношение на украинските командири е било реализирано на двустранна основа сред Украйна и Русия. Турция просто им е предоставила леговище, съобщи Ердоган на конференция след срещата на върха на НАТО във Вилнюс, съобщи actualno.com.

По думите на Ердоган това нямало да повлияе на връзките с Русия. " Първоначално Русия се възмути, само че след това това се трансформира в нещо позитивно ", твърди турският президент, представен от сътрудник на " Европейская истина ". Ердоган добавя, че евентуално ще разиска този въпрос и с съветския президент Владимир Путин по време на неговото посещаване, което се чака през септември. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР