Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси, когато би трябвало да бъдем в действителност доста съществени. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

СЛУЖИТЕЛИ НА ОБВИНЕНИЯ ЗА ПОЖАРА, ДОВЕЛ ДО ЗАТВАРЯНЕТО НА Автомагистрала " СТРУМА ", Гражданско отделение ЗАЩИТАВАТ - БИЛ ДОБЪР ЧОВЕК
Той е наш шеф, добър човек е, обезпечава ни издръжка. Не е отговорен за пожара - всичко е допустимо, нищо не можем да кажем - по този начин дами, работещи за Илиев, го опазиха пред камерата на Нова телевизия.
Коментар на Actualno.com : В България е цялостно с положителни хора

ТРЪМП С НАЛУДНИЧАВА ИДЕЯ - ДА съдебна експертиза ПОЛЗВА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ СРЕЩУ УРАГАНИ
Идеята на Тръмп не е нова - предлагането в началото е направено от държавен академик през 50-те години на предишния век по време на ръководството на Айзенхауер. Идеята продължава да се появява, макар че учените са съгласни, че няма да проработи.
Коментар на Actualno.com : А аз имам друга - може с вентилатор да се чистят тоалетните!

ЩЕ ПОСТРАДАТ ЛИ ПАЦИЕНТИТЕ ОТ ВЪВЕЖДАНЕТО НА ОФИЦИАЛНИ ТАРИФИ В БОЛНИЦИТЕ?
Става въпрос за концепцията при положение на болничен престой здравноосигурените лица, които желаят съответни спомагателни услуги или консумативи, да могат да доплащат, само че при явен правилник.
Коментар на Actualno.com : Риторичен въпрос!

ЦАЦАРОВ И ГЕШЕВ съдебна експертиза СРЕЩНАХА С АЛЕКСАНДЪР ВАКЛИН
Срещата е поискана от Ваклин във връзка упражняването на систематичен и целеустремен напън по отношение на него и фамилията му в резултат на показанията му като очевидец на прокуратурата по делото против кмета на столичния регион " Младост ".
Коментар на Actualno.com : Трогателно!
ВОЙНАТА МЕЖДУ МАКРОН И БОЛСОНАРО ПРОДЪЛЖАВА... (СНИМКИ)
Френският президент Еманюел Макрон се възмути от " извънредно грубите " мнения, отправени към брачната половинка му Бриджит от бразилския му сътрудник Жаир Болсонаро.
Коментар на Actualno.com : Болсонаро в случай че знаеше Борисов какво разправя за дядовците и бабите...

БРАЗИЛИЯ НЕ ИСКА ПОМОЩ ОТ Г-7 ЗА ПОЖАРИТЕ В АМАЗОНИЯ
Ръководителят на президентската администрация в Бразилия разгласи, че страната отхвърля препоръчаната помощ от страните от Г-7 за битка с пожарите в Амазония.
Коментар на Actualno.com : Не желаят пари - какво мъжество! Всъщност желали, но да им ги дадат на благосклонност!

ПРОБЛЕМИТЕ И КРИЗИТЕ, КОИТО ПРЕМИЕРЪТ ПРЕНЕБРЕГНА
Бойко Борисов, за който мрачни тематики като чумата по свинете, противозаконните сметища и пожарите край автомагистралите не съществуват, стартира новата седмица с обичаното си в последно време занятие - вози в " джипка " определени министри, наглежда строящи се пътища, прави първи копки, реже ленти, брои несметните достижения на държавното управление.
Коментар на Actualno.com : Защо ли броим, като можем просто да напишем " всички "!

ОХРАНАТА НА ОБЩЕЖИТИЕТО, ОТ КОЕТО ИЗБЯГАХА МОЛДОВЦИТЕ - ЕДИН НАДЗИРАТЕЛ
Един надзорник в коридора, който не е въоръжен – това е защитата на общежитието, от което преди няколко дни избягаха двама молдовски жители Василе Морару и Александър Хаджи.
Коментар на Actualno.com : Я, то имало дори един?!

ИЗСЛЕДВАНЕ: МНОЗИНСТВОТО В СОФИЯ ИСКА ФАНДЪКОВА, МНОЗИНСТВОТО В СОФИЯ ИСКА НОВ КМЕТ
Половината от интервюираните в социологическо изследване на " Галъп " настояват, че са задоволени от работата на Йорданка Фандъкова като кмет на столицата, 37% не са, 13% не могат да преценяват. Същевременно 56% споделят „ София да има нов кмет “, а 29% - да остане същият кмет.
Коментар на Actualno.com : Доказателство за сериозността на психологичните проблеми в България!

Топлоелектрическа централа " БРИКЕЛ " С ГЛОБА ЗАРАДИ ЗАПРАШВАНЕ НА ГЪЛЪБОВО
Акт и наказателно разпореждане в размер на 15 000 лв. са издадени на Топлоелектрическа централа " Брикел ", оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда Стара Загора.
Коментар на Actualno.com : Това дали са парите за закуска на Ковачки или да?

ДЕМОДЕ ИЛИ НЕ Е РОДНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ЗА АХМЕД ДОГАН? (СНИМКИ)
Впечатляващият парцел в парк Росенец в Бургаско, за който никое публично лице не смее да каже публично дали е на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, се разраства – това демонстрират фотоси от Гугъл Earth. Интересен факт е, че информация в Агенцията по геодезия, картография и кадастър демонстрира в съседство надпис " Навигационна система Чукаля ", само че не и впечатляващият парцел. Отворен е въпросът от кой се поддържа тази навигационна система и по какъв начин се стига до нея, както и за какво в кадастъра няма доста ясно конкретизиране чий е кокетният парцел.
Коментар на Actualno.com : А в случай че продължим с въпроса КОЙ продаде парцела, на каква цена и на какво съображение...

НАРКОБОСЪТ КУЙОВИЧ АРЕСТУВАН НА МАГИСТРАЛАТА ДОКАТО ИЗЛЕЖАВА ПРИСЪДА
Наркобосът Будимир Куйович е бил арестуван в понеделник вечерта на автомагистрала " Тракия ". Той карал с подправена брошура, издадена сякаш в Португалия. Черногорецът излежава присъда от 16 години за наркотрафик. Той е настанен в намерено общежитие в Казичене. В понеделник е бил в отпуск.
Коментар на Actualno.com : Всеки има право на отмора, а той дори доста работел - озеленявал! 

И Национален статистически институт КАТЕГОРИЧНО ПОКАЗА, ЧЕ РОДНОТО МОРЕ Е ДЕМОДЕ
Като цяло визитите на чужденци у нас през юли са били малко над 2 милиона, или с 3,2% по-малко от юли 2018 година. Но спадът особено при гостуванията за отмора и екскурзия е двойно по-голям - 6,2%. А командировките и другите пътувания са с леко нарастване.
Коментар на Actualno.com : Нали пред числата и Бог мълчал?!

ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТРЕДИ НАД 70 МЛН. ЛВ. ЗА ИЗБОРИ И САМО 2 МЛН. ЗА ОБРАЗОВАНИЕ
70-те милиона лв. са за локалните избори, като първият им тур е на 27 октомври.
Коментар на Actualno.com : Няма ужасно - образованието го бие и стадионът на " Арда "! Така е, за Кумчо Вълчо постоянно има!

АПИ ОТКРИ ЦЕЛИ 120 НАРУШЕНИЯ ПРИ ПЪТНИ СЪОРЪЖЕНИЯ, НО НАЛОЖИ САМО 2 САНКЦИИ
Предстои определяне на нарушителите и където не могат да бъдат открити, АПИ ще отстрани непозволено струпаните боклуци.
Коментар на Actualno.com : Другите да не си ги държи нещо в ресурс - като закъса и постанова санкции?

ИЗНАСИЛВАНИЯТА съдебна експертиза ИГНОРИРАТ КАТО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В ЦЯЛ СВЯТ
Лауреатът на Нобелова премия за мир Денис Муквеге упреква интернационалната общественост за това, че си затваря очите за казуса от международен мащаб - изнасилванията.
Коментар на Actualno.com : За страдание, още доста все значими неща се пренебрегват...

КРАЛИЦАТА ОДОБРИ СПИРАНЕТО НА РАБОТАТА НА ПАРЛАМЕНТА
Елизабет Втора работи по искане на английския министър председател Борис Джонсън, а за съществена причина опозицията разгласи желанието на Джонсън Народното събрание да му попречи с приемането на нови закони да завърши Brexit без договорка.
Коментар на Actualno.com : На Борис малко му остава - единствено още едно " ов "!

Съединени американски щати ОТРЕКОХА ДА СА ОБЕЩАВАЛИ ПОМОЩ ЗА БОРБА С ПОЖАРИТЕ В АМАЗОНИЯ
Помощта беше оповестена от президента на Франция Еманюел Макрон, който го направи на взаимна конференция с президента на Чили Себастиан Пинера по време на срещата на Г-7.
Коментар на Actualno.com : Ами да - Бай Доналд мисли да разчисти първо Аляска, че да няма там пожари!

ВЛАДЕЕ ЛИ ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ ИСПАНСКИ ЕЗИК НА НИВО " КАЛИНКА "?
Досега беше известно, че познанията на Георгиев по испански дават отговор на езиковото равнище А2, което значи, че стигат за обикновен диалог. Този факт беше посочен в автобиографията, която той показа в Народното събрание, когато ръководещите издигнаха кандидатурата му за ръководител на антикорупционния орган при започване на 2018 година. Но ненадейно преди два дни, вестник " 24 часа " разгласява документ, публикуван от компанията " Никанор ", избрана от вестника като " езикова школа ", въпреки главен предмет на активност да наподобява консултантството. Според документа Георгиев е покрил по-високото равнище на притежаване на езика В1. Странното в тази ситуация е, че документът е с дата 2 март 2017 година. А упоменатата автобиграфична информация, подадена от Георгиев в Народното събрание, носи входящ номер от 9 февруари 2018 година. Излиза, че когато е кандидатствал за остарелия си пост, Георгиев е вписал по-ниско равнище на притежаване на испански спрямо това, което към този момент е имал съгласно документа на " Никанор ".
Коментар на Actualno.com : Por Favor! Ако нещо съм сбъркал, по този начин ме научиха от " Никанор "!

АБСУРД СЛЕД АБСУРД С КОЛАНИТЕ В АВТОБУСИТЕ
Проверка дали има колани се прави единствено при наложителния годишен механически обзор. Оказа се обаче, че в случай че няма колани, рейсът отново може да мине механически обзор т.е. съществуването на колани не е изискване за прекосяване на прегледа – най-малко по думите на старши комисар Бойко Рановски пред Българска национална телевизия.
Коментар на Actualno.com : Щеше да е смешно, в случай че не беше тъжно. Изключително тъжно!

Национална агенция за приходите ОСПОРВА ГЛОБАТА ЗА ТЕЧА НА ДАННИ
Актът за определяне на административно нарушаване, формиран против Национална агенция за приходите от Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗЛД), е оспорен в законовия 3-дневен период, оповестиха от приходната организация. Наказателното разпореждане, с което комисията постанова глоба от 5,1 млн. лева, също ще бъде обжалвано пред съда. Главният претекст за оспорването на акта на КЗЛД е, че неоторизираният достъп, кражбата на данни и последващото им обществено обявяване са резултат от дейности, представляващи закононарушение по смисъла на Наказателния кодекс на Република България, осъществени без значение и макар подхванатите от Национална агенция за приходите механически и организационни ограничения за отбрана.
Коментар на Actualno.com : Глобиха ги по-малко 1 лев на човек (6,1 млн. наранени имна съгласно ръководителя на КЗЛД Венцислав Караджов) и отново спорят? А на всичкото от горната страна плащаме ние, не те...

ДЕПУТАТИ СЪС СМЕХОТВОРНА ПРАВОПИСНА ГРЕШКА В ПИСМО ДО МИНИСТЪР (СНИМКА)
Депутатите от Българска социалистическа партия Манол Генов и Георги Гьоков са позволили правописна неточност на равнище начално учебно заведение в публично питане до министъра на труда и обществената политика Бисер Петков.
Коментар на Actualno.com : Чудя се коя ли писмен знак се поставя след " ху. "?!

БОРИСОВ НЕ ПОЗВОЛИ ВЪПРОСИ КЪМ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА Европейска комисия (ВИДЕО)
А оправданието беше следното: " Няма да има въпроси, не за друго, а тъй като можем да я сложим в неловко състояние да дава отговор за нещо, което още не е в цялостния тип контрактувано ".
Коментар на Actualno.com : Толкова изчерпателно изясни министър председателят, че няма какво да се разяснява! Затова е първи в тази страна!

ГОРАНОВ НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ КОЛКО ПЛАЩА ДЪРЖАВАТА ПОД ФОРМАТА НА Данък добавена стойност В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО
Горанов дава отговор на въпрос на депутатите от Българска социалистическа партия Румен Гечев, който беше министър на икономическото развиване в държавното управление на Жан Виденов, и Валентина Найденова. Червените народни представители желаят да знаят какъв брой е Данък добавена стойност за купени от изброените ведомства медикаменти, лекарствени артикули, медицински произведения, други артикули и услуги – да вземем за пример кетъринг, пране, пазаруване и ремонт на инсталация и съоръжение плюс горива и други
Коментар на Actualno.com : Не може да сметнете ли, господин Горанов? Да не са Ви хакнали калкулаторчето?

ПРОКУРАТУРАТА ХВАНА ХИЛЯДИ МЕДИЦИНСКИ НАРУШЕНИЯ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
Проверката е всеобхватна - на територията на цяла България.
Коментар на Actualno.com : До идващия път...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР