Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси, когато би трябвало да бъдем в действителност доста съществени. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

CNN РАЗКАЗА КАК ЦЯЛА НАЦИЯ БЕШЕ ХАКНАТА, ДОКАТО ИМАШЕ АТАКА СРЕЩУ САЙТОВЕ НА ЛЕТИЩА
Материалът на CNN за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите се появи малко преди да стане ясно, че обект на хакерски офанзиви са станали уеб страниците на летищата във Варна и Бургас.
Коментар на Actualno.com : Да, но офанзивата против летищата не съумя изключително - хак да ви е!

Министерство на вътрешните работи НЕ ВОДИ СТАТИСТИКА ДАЛИ ИМА РОДНИНСКА ВРЪЗКА ПРИ УБИЙСТВА
Министерство на вътрешните работи не води статистика по отношение на това дали родител е умъртвил детето си и дали брачен партньор е умъртвил брачната половинка си, както и противоположното. Това излиза наяве от отговор на вътрешния министър Младен Маринов на въпрос на депутата от " Воля " Андон Дончев.
Коментар на Actualno.com : Но води етническа статистика - Каракачанов публично го сподели!

КУП ОТЛИЧНО ПЕЧЕЛЕЩИ ВЛАСТОВИ КАДРИ ИМАТ И ЧУЖДИ ЖИЛИЩА
Освен финансовият министър Владислав Горанов, още трима висши служители живеят в непознати жилища, въпреки приходите им да подсказват, че умерено могат да имат свои.
Коментар на Actualno.com : Имат потребност от шир, пък и дори споделят, че заплащат наем - раздвижват значи стопанската система.

МАСОВО ДИРЕКТОРИТЕ НА ДИРЕКЦИИ В ДФЗ СА С БОЛНИЧЕН ИЛИ В ОТПУСК
Само трима от 23-ма шефове на дирекции в Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) сега са на работа.
Коментар на Actualno.com : Някаква чума отвън африканската ли е взела да върлува?

РОДИТЕЛИ НА БОЛНО ДЕТЕ СЪБИРАТ ПАРИ ЗА АПАРАТУРА ЗА БОЛНИЦА
Обикновеното ЕЕГ проучване продължава към 20 минути в интервал от 3 до 7 дни. Понякога може да се стигне и до седмици. Семейството на Елисавета стартира акция за закупуване на инсталация за болничното заведение „ Свети Георги ” в Пловдив, където наблюдават положението на щерка им. Необходими са към 20 хиляди лв.. " Целта е да се възползват деца с разнообразни неврологични болести, за които е належащо да се извърши такова проучване ", споделя Антон Кацаров, татко на дребната Елисавета.
Коментар на Actualno.com : Малко неща са по-срамни от това за една страна!

ИВАНЧЕВА И ПЕТРОВА ПИТАТ КАК ТАКА ЛИЧНИ ДАННИ И ПРОТОКОЛИ Пожарна охрана ТЯХНОТО ДЕЛО " ОБИКАЛЯТ " ИНТЕРНЕТ?
Става въпрос за налични най-малко 127 файла с документи от тяхното правосъдно дело, като двете настояват, че в тях има персонални данни на 100 души, в това число на основния проектант Здравко Здравков, на служители на реда и специалисти от Министерство на вътрешните работи, ДАНС, КПКОНПИ, на свързани с компания " Артекс " и с " Гаранти Коза " хора.
Коментар на Actualno.com : Е по какъв начин по този начин - хак-така!

ГЕШЕВ съдебна експертиза СРАВНИ С КЬОВЕШИ, ОБЯВИ РАБОТОДАТЕЛЯ НА ОБВИНЕНИЯ ЗА АТАКАТА НА Национална агенция за приходите ЗА КИБЕРИЗНУДВАЧ

Що се отнася до хакерската офанзива против Национална агенция за приходите, зам.-главният прокурор разяснява, че се развива обстановка, при която жертвата т.е. Национална агенция за приходите била отговорна. Той счита, че обвиненият Кристиян Бойков е просто оръдие ( " Това момче би трябвало да седне някъде на мрачно, да остане единствено с възприятието си на самозапазване, да осмисли постъпките си и да реши какво ще направи - дали ще спомага на закона или ще понесе следствията от дейностите си " ), а работодателят му TAD Group работела като киберизнудвач, занимавала се с киберрекет, била " кибертерорист " - компанията се занимавала с " удряне " на компании, в това число държавни организации, за нарушение на тяхната компютърна сигурност, с цел да бъдат привлечени като клиенти. Това била главната версия, като имаше следното конкретизиране - дали обособени хора във компанията, обособени звена, или цялата компания?! Гешев разгласи и, че това е координирана офанзива против страната, тъй като " Демократична България " поискала оставката на финансовия министър Владислав Горанов.
Коментар на Actualno.com : Щеше да е смешно, в случай че не беше извънредно! И още няма опция!

БАБХ СЪЩО " ПРОСЛЕДИ ФАЙЛОВЕТЕ " И ОБВИНИ ГЛЕДАЩИТЕ ПРАСЕТА В ДВОРА СИ ЗА АФРИКАНСКАТА ЧУМА
Следим обстановката още откогато африканската чума се появи в Европа, увери зам.-изпълнителният шеф на БАБХ доктор Цвятко Александров. Той съобщи, че " в случай че се проследят файловете ", щяло да се види по какъв начин БАБХ подчертала върху това да не се гледат свине от дребни стопани, на село в двора. За страдание обаче нещата не се случили както би трябвало – хората траяли да си гледат свине в дворовете, по думите на Александров.
Коментар на Actualno.com : Много ясно, че различен е отговорен!

ИЗТИЧАНЕТО НА ЛИЧНИ ДАННИ НА СЪДИЯ МИРОСЛАВА ТОДОРОВА БИЛО " СЛУЧАЙНО СЪБИТИЕ "
Това, че файлът с декларацията на арбитър Тодорова е бил в работен вид, проличава от наименованието му – " не се чисти ", указващо съществуване на механически проблем, т.е. специалистът не може да почисти /заличи/ персоналните данни. От инспектората са безапелационни, че в тази ситуация няма преднамерено отношение към арбитър Тодорова, каквито опити за пояснение се тиражират в медийното пространство, а е употребен изразът, с цел да се алармира за несправяне с механически проблем.
Коментар на Actualno.com : Ама какъв брой доста случайности има...

ОЩЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА ДАЖЕ В НАЙ-ЕЛИТНИТЕ ГИМНАЗИИ В СОФИЯ
1578 свободни места има в София за гимназисти. Това демонстрираха данните след второто класиране.
Коментар на Actualno.com : Така е - няма деца.

МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ съдебна експертиза ОТМЕНЯ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ МЕСТНИ ИЗБОРИ
Предложението мина на второ четене със 129 гласа " за ", 69 " срещу " и 1 " въздържал се ".
Коментар на Actualno.com : Първа стъпка към анулация на гласуването въобще!

Национална агенция за приходите ТВЪРДИ, ЧЕ САМО 189 БЪЛГАРИ ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ СМЕНЯТ ЛИЧНИТЕ КАРТИ ЗАРАДИ ХАКЕРСКИЯ ПРОБИВ
След спомагателни инспекции се откри, че данните на 189 души от нелегално публикуваните през предходната седмица включват композиция от имена, ЕГН, адрес, номер, годност и издател на годна персонална карта. За тези жители съществува по-голям риск от евентуални злоупотреби и те ще бъдат персонално известени от Националната организация за приходите незабавно по телефон или имейл.
Коментар на Actualno.com : А жълтите книжки какъв брой би трябвало да си сменят?

СЪВЕТЪТ НА ПАТРИОТИТЕ съдебна експертиза ПРОВАЛИ, КАРАКАЧАНОВ СЧИТА, ЧЕ КОАЛИЦИЯТА " Я НЯМА "
Коалицията " Обединени патриоти " я няма! Не го ли разбрахте? Това сподели пред публицисти водачът на Вътрешна македонска революционна организация вицепремиер и министър на защитата Красимир Каракачанов.
Коментар на Actualno.com : Ние считаме, че няма доста по-отдавна!

РЪКОВОДИТЕЛЯТ НА ПСИХИАТРИЧНАТА БОЛНИЦА ТВЪРДИ, ЧЕ Е ЗАПЛАШВАНА СЪС СПЕЦПРОКУРАТУРАТА
Според описа ѝ в персоналния ѝ профил във Фейсбук, представител на компания, кандидатствала по социална поръчка за промяна на дограма и топлоизолация, си е разрешил да желае персонална среща с нея и откакто това не е станало, а тя го е приела в наличието на други хора, я е заплашил със Специализираната прокуратура и АДФИ. Припомняме, че до неотдавна началник на Спецпрокуратурата беше зам.-главният прокурор и претендент за основен прокурор Иван Гешев.
Коментар на Actualno.com : Мила родна картинка!

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НОТАРИАЛНАТА КАМАРА УВЕРЯВА, ЧЕ ВЪПРЕКИ ПРОБИВА В Национална агенция за приходите НЕЩАТА СА РОЗОВИ
Ако някой има пълномощие за парцел, всеки нотариус би трябвало да ревизира достоверността в осведомителната система, тъй като то трябвало да бъде въведено незабавно след издаване, добави ръководителят на Нотариалната камара пред Българска национална телевизия, само че не посочи кой в началото вкарва пълномощното.
Коментар на Actualno.com : Розово - формалният цвят на хакерите! Джендърите да не завиждат... доста

ТАНЕВА С ПОЛОВИН УСТА ПРИЗНА ПОЗИЦИЯТА НА Европейска комисия, ЧЕ НЕ съдебномедицинска експертиза съдебна експертиза ПОДГОТВИЛИ ЗА АФРИКАНСКАТА ЧУМА
" За две седмици не можем по този начин да променим съзнанието - би трябвало по този начин да прилагаме ограниченията, все едно спасяваме себе си, а не да се отчитаме пред страната ", разяснява земеделският министър пред Българска национална телевизия въпроса с гледането на свине по домашно, в задния двор. Тя се оправда и, че идвали локални избори и кметовете в действителност не казвали къде се гледат свине за персонално прилагане или в дребни стопанства.
Коментар на Actualno.com : Защо ли сложихме в това заглавие " половин уста "...

УСТАНОВИХА РЕДИЦА НАРУШЕНИЯ ОТ СТРАНА НА СНИМАЧНИЯ ЕКИП НА " ИГРИ НА ВОЛЯТА "
" Изкоренени са и са пречупени общо 25 дървета. Според софтуерния проект от последната санитарна сеч през 2014 година краткотрайните хранилища са ситуирани на пътя, само че не се откриха други писмени доказателства и документи за съществуването на този път. С механически средства се откри, че има противоречие сред горскостопанския проект и терена. Установенови се още, че в подотдел 292 " З " има съществуване на изравнен път с дължина 200 метра и широчина 4 метра, който не попада в горскостопанския проект или друга публична карта ".
Коментар на Actualno.com : Но пък водещата Александра Сърчаджиева сподели, че изнесли 30 чувала отпадък - несъмнено до момента в който са го изнасяли, са бутнали 25 дървета, то с толкоз отпадък по какъв начин да минат през тази гора?!

КАМЕРИЕРКАТА ОТ " СЛЪНЧЕВ БРЯГ " ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТИ 3 ХИЛ. ЛВ. РАЗНОСКИ НА ШВЕДСКИЯ ТУРИСТ
Камериерката Диана Петкова, която бе изритана в лицето от шведски екскурзиант в „ Слънчев бряг ” преди две години, бе наказана да му заплати 3000 лева правосъдни разходи. До това се стигна, откакто дамата заведе гражданско дело против Ралф Сундберг и изиска 50 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди. Бургаският областен съд обаче ѝ присъди 18 000 лева Двете страни апелираха пред апелативните магистрати, само че те понижиха компенсацията до 12 000 лева Сумата от малко над 3000 лева, която Петкова би трябвало да заплати на шведа, е изчислена по специфична формула върху отхвърлената част на желае.
Коментар на Actualno.com : Тук можем единствено безпомощно да вдигнем ръце - всички сме жертви на българското правораздаване!

КАРАКАЧАНОВ НЕ МОЖАЛ ДА РАЗБЕРЕ КОЛКО ПАРИ СА ОТИШЛИ ЗА РОМСКА ИНТЕГРАЦИЯ
Според Каракачанов, за интервала на настоящия държавен бюджет са изразходвани над 196 млн. лв., а от външни фондове над 618 млн. лв., или общо над 815 млн. лв..
Коментар на Actualno.com : Ами да пита съдружния си " огромен " сътрудник най-малко откогато той ръководи, т.е. от 2009 година?!

Национална агенция за приходите ПРОДЪЛЖАВА ДА АНАЛИЗИРА ДАЛИ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ 189 БЪЛГАРИ СА ЗАПЛАШЕНИ ОТ ХАКЕРСКИЯ ПРОБИВ
" Продължаваме разбора на данните. Посочили сме какъв брой считаме за изложени на най-голям риск ", дадоха отговор на в. " Сега " от Национална агенция за приходите във връзка сигнала за доста по-голям брой съществено наранени жители.
Коментар на Actualno.com : Нека не бързат хората, има време да се разбере - в киберпространството времето тече друго!

ДОНЧЕВ ПРИЗНА, ЧЕ Национална агенция за приходите ЩЕ ПЛАТИ ГЛОБАТА ЗА ХАКЕРСКИЯ ПРОБИВ С ПАРИ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ
Естествено, че от налози Национална агенция за приходите ще заплати санкцията на Комисията за отбрана на персоналните данни. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в Смолян на журналистически въпрос във връзка изявлението на ръководителя на КЗЛД Венцислав Караджов, че ще има глоба за Национална агенция за приходите поради изтеклите персонални данни и тя няма да е дребна.
Коментар на Actualno.com : Ма естествено, че е естествено, като сме ви оставили вас да го определяте!

ДАНАИЛ КИРИЛОВ съдебна експертиза СКРИ ОТ ОПИТ ДА БЪДЕ НАКАРАН ДА ИЗДИГНЕ КОНКУРЕНТ НА ГЕШЕВ (ВИДЕО)
Припомняме, че Кирилов е единственият, който може да издигне различна на Иван Гешев кандидатура за основен прокурор - и то действително до 29 юли, т.е. понеделник. Тогава, в 18:30 часа ще има митинг против номинацията на Иван Гешев за основен прокурор - пред Съдебната палата!
Коментар на Actualno.com : Ако и с това не ви е прекомерно, заслужавате си идващите 7 години да ги живеете като 7 века иго!
СОБСТВЕНИКЪТ НА TAD GROUP Е ОБЯВЕН ЗА ИЗДИРВАНЕ В ШЕНГЕН, ДОКАТО Е В КАНАДА
Иван Тодоров е с обвиняване в подбуждане за източване на персоналните данни от Национална агенция за приходите на милиони българи.
Коментар на Actualno.com : И георграфията я обърнахме с хастара на открито!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР