Освен това, че вследствие на пожар на борда на свръхсекретен

...
Освен това, че вследствие на пожар на борда на свръхсекретен
Коментари Харесай

Руски портал за трагедията с дълбоководния апарат: Това е стратегическо оръжие

Освен това, че в резултат на пожар на борда на свръхсекретен дълбоководен уред са починали седем капитани първи сан и двама " Герои на Русия ", като се изключи че екипажът е потушил огъня и апаратът е изваден и пратен във военноморската база в Североморск, няма друга публична информация за случая на 1 юли в съветски териториални води, установи съветският бизнес портал BFM, представен от Българска телеграфна агенция.

Под заглавие " Това е стратегическо оръжие " изданието цитира основния редактор на " Североморск Life " Евгений Карпов, съгласно който човек може да разяснява, че има недовиждане, че има отговорни или просто безмълвно да изрича съболезнования. " Но когато става дума за стратегическо оръжие на бойния флот и когато се приказва за такива обекти като апарата, който се е спускал, всички разисквания завършват с това ", заключава той.

BFM прави обзор на изявления по тематиката в други съветски медии. " Новая газета " твърди, че има оживели от повредата и че в болница в Североморск обитават петима потърпевши военни моряци. Според други съветски медии оживелите са четирима.

Министерството на защитата не посочва апарата, само че по данни на РБК това е АС-12. Източници на " Газета.ру " считат, че повода за пожара е късо съединяване. Порталът BFM (създаден на основата на вестник " Business&FM " ) твърди, че повредата е станала в уред АС-31, който както АС-12 е издигнат в границите на еднакъв план под номер 10831, разработван от ленинградското конструкторско бюро " Малахит " през 80-те години.

Твърди се, че на борда на апаратите, наричани " атомни дълбоководни станции " няма оръжие. Те са способни да се потапят на 6000 метра дълбочина. Предполага се, че това е батискаф, който е " окачен " на по-голяма подводница. По данни на несекретни източници екипажът на тези апарати се състои от 25 индивида, всичките офицери.

BFM напомня известия, че апаратът АС-12 е взел участие в изследователската експедиция " Арктика 2012 ", като е събирал проби от дъното на дълбочина до 3000 метра. Според бизнес портала специалисти от Пентагона назовават тези станции " диверсионни апарати " за разрушение на подводна инфраструктура и най-много кабели за връзка. Те можело да бъдат трансформирани като " подводници на колела ", т.е. да се придвижват по морското дъно на колела.

Според основния редактор на списанието " Арсенал отечества " Виктор Мураховски Апелативен съд е дълбоководна станция с нуклеарен реактор, способна да работи на огромна дълбочина. Тя се числи към Главното ръководство за дълбоководни проучвания. Не е снабдена с въоръжение, а с съоръжение за работа на огромни дълбочини, което й разрешава да вземем за пример да ревизира целостта на специфични кабели, да конфигурира разследващо съоръжение върху системи за следене на подводната конюнктура, да събира специфични устройства и други, споделя Мураховски.

По някои данни " притежател " на този вид дълбоководни апарати е атомната подводница БС-136 " Оренбург ". Възможно е тя да е транспортирала авариралия уред до Североморск. Но дали това е по този начин, може единствено да се допуска, заключава BFM. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР