Освен масажите и продуктите за грижа, храненето играе огромна роля

...
Освен масажите и продуктите за грижа, храненето играе огромна роля
Коментари Харесай

5 напитки, които ще увеличат производството на колаген

Освен масажите и продуктите за грижа, храненето играе голяма роля за хубостта на кожата. Според специалисти по здравето на кожата, кожни лекари и лекари, включването на избрани питиета в ежедневната ви диета може да бъде извънредно потребно.

Ето пет питиета, които могат да насърчат производството на колаген в тялото, което ще ви помогне да върнете младостта и блясъка на кожата си. She Finds пише за това.

Костен бульон

Според здравния експерт Крис Мирабайл, като се изключи че е богат на витамини и минерали, костният бульон може да се похвали с два основни съставния елемент, нужни за здрава кожа: колаген и хиалуронова киселина. „ Въпреки че колагенът се разгражда на своите аминокиселинни съставни елементи по време на храносмилането, той се сглобява още веднъж от тялото и се употребява за кожа, коса, нокти, за подсилване на кръвоносните съдове и доста повече “, споделя Мирабиле.

„ Хиалуроновата киселина (HA) е единствено умерено ефикасна, когато се ползва локално. Приемът на хиалуронова киселина може да хидратира кожата от вътрешната страна на открито и да усъвършенства здравето на ставите. Малко прочут факт за HA е, че тя също по този начин съдържа ацетил глюкозамин, вещество, което усилва дълголетието живот в доста организми ", прибавя той.



Снимка: Getty Images

Смути от боровинки

Тъй като бръчките не могат да бъдат изцяло предотвратени с напредването на възрастта, поддържането на хидратация и яденето на богати на хранителни субстанции плодове е от основно значение за поддържане на младостта. Един плод, който подкрепя синтеза на колаген и съдържа потребни антиоксиданти, са боровинките.

Д-р Емануел Лукас обяснява, че те са " богати на антиоксиданти, които оказват помощ за отбрана на кожата от ежедневните фактори на околната среда и вътрешните фактори. "  Освен това боровинките са богати на витамини А и С, а последният се бори с разграждането на колагена. Лукас споделя, че боровинките са известни и със своите противовъзпалителни свойства.

„ Възпалението е общ знаменател при доста кожни болести, в това число фотостареене, екзема, акне и розацея, с цел да назовем единствено няколко “, отбелязва той. Имайки поради горното, прибавянето на боровинки към утринното ви смути е превъзходен метод за стимулиране на производството на колаген.

Сок от нар

Вероятно сте чували поговорката: „ Ти си това, което ядеш и пиеш “. Когато става въпрос за „ какъв брой бързо старее кожата ви, това е изключително правилно “, споделя клиничният дерматолог д-р Enrizza P. Factor.

Тя прибавя, че наровете и сокът от нар „ имат противовъзпалителни и антиоксидантни свойства “, които могат „ да подобрят еластичността на кожата и да я предпазят от увреждане и прибързано стареене “. Наровете, богати на нужните минерали, са в положение да усилят производството на колаген и еластин в кожата.

Добавянето на повече витамин С към вашата диета посредством нарове и сокове може „ дейно да предотврати появяването на бръчки “, продължава Фактор. Тя акцентира, че потреблението на това хранително вещество, дружно с " пиенето на доста вода, отбраната на кожата ви от слънцето, отводът от пушене и ръководството на напрежението " играят основна роля, когато става въпрос за " поддържане на кожата ви здрава и млада ".



Снимка: Freepik

Портокалов сок

Дерматологът д-р Араш Ахаван отбелязва, че съществуването на витамин С в портокаловия сок предизвиква синтеза на колаген. По този метод включването на портокалов сок в постоянната ви диета може да усили еластичността на кожата и да я направи да наподобява по-млада.

„ Цитрусовите плодове като портокалите са отличен източник на витамин С, който играе сериозна роля в синтеза на колаген, като оказва помощ за превръщането на аминокиселините в колаген “, изяснява той.

Вода и колаген на прахуляк

Когато мислите за най-хубавите ежедневни питиета, които да оказват помощ за изсветляване на тена на застаряващата кожа, в последна сметка може да се сетите за смутита, сокове или други питиета. Те несъмнено са потребни за здравето и тена, само че дерматологът Дебра Джалиман препоръчва по-лесен вид.



Снимка: Freepik

„ Тъй като телата ни са построени най-вече от вода, има смисъл да се постанова да рехидратираме и да попълняме равнищата на течности постоянно “, споделя тя, добавяйки, че „ пиенето на доста вода оказва помощ за хидратирането на кожата от вътрешната страна и покачва нейната разтегливост и еластичност. "  Вземайки поради горното, Джалиман предлага да добавяте колаген на прахуляк към чаша вода всеки ден. „ Смесете колаген на прахуляк с вода “, отбелязва тя, тъй като „ усилва притока на кръв в кожата и тялото “.

„ Консумирането на колаген може да усили еластичността на кожата и да подкрепи процеса на възобновяване на кожата на тялото ви “, отбелязва тя, „ като по този метод подтиква тялото ви да създава нов колаген. “

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР