Освен краткосрочните мерки срещу футболното хулиганство, които обявиха от МВР,

...
Освен краткосрочните мерки срещу футболното хулиганство, които обявиха от МВР,
Коментари Харесай

Валентин Радев: Ако трябва, ще напишем нов закон за футболното хулиганство


Освен краткосрочните ограничения против футболното безчинство, които оповестиха от Министерство на вътрешните работи, ще има и дълготрайни. Ако се наложи законът ще бъде пренаписан напълно.

Това сподели пред Българска национална телевизия министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Според него, ние не сме най-футболната нация в Европа, само че би трябвало да вземем образец от такива страни във връзка с защитата на стадионите.

„ Ние направихме една среща с министър Кралев, народни представители... Взехме решение, брифинг дадохме. Краткосрочните ограничения аз ги разгласих. Дългосрочни ограничения също има. Евентуално да се създадат промени в Закона за футболното безчинство или пък нов закон. Ако толкоз промени се постановат дано създадат нов. Има подготвеност от комисията да внесат подобен закон. Има някаква чернова подготвена. Краткосрочните ограничения бяха в лицето на представителите на БФС да добавят с камери с огромна резолюция. Вчера са направени опитите, усилваме инспекциите... Следващата мярка е да увеличим хората. Ще отделим в допълнение хора за сметка на други събития “, изясни министърът.

Той акцентира, че би трябвало да има точни и ясни отговорности и увери, че Министерство на вътрешните работи би трябвало да се отдръпна от стадионите. „ Там няма работа. Както е в другите страни. Постепенно ще отидем натам. Ние се отдръпваме последователно “, съобщи Радев.

Министърът уточни, че положението на полицайката след случая с бомбичката на стадиона се усъвършенства и скоро ще се лекува у дома. След няколко месеца ѝ следва още една интервенция. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР