Освен да печелят купи и медали по световни олимпиади, учениците

...
Освен да печелят купи и медали по световни олимпиади, учениците
Коментари Харесай

Ученици от СМГ с кампания в помощ на възрастни хора

Освен да печелят купи и медали по международни олимпиади, учениците от Софийската математическа гимназия демонстрираха, че могат и да оказват помощ. „ Купи и подари “ – по този начин се назовава обичайна им акция за възрастни хора в Северозападна България.

Миналата година математиците са раздали над 1000 торбички с хранителни артикули и настояват, че прекарването е доста удовлетворяващо и за двете страни. Кампанията ще продължи и другия уикенд в 3 магазина от огромна верига супермаркети в София, където всеки може да подари трайни хранителни артикули. На 16-ти и 17-ти декември уредниците ще пътуват до Трънско. Там ще обезпечат топла вечеря за хора в потребност.  

„ Винаги е хубаво да помагаш на хора. Доставя ни наслаждение да оказваме помощ, изключително когато можем да си го позволим. Не е толкоз доста като сума, за жалост, само че най-малко е нещо което ще донесе благополучие на някого ”, сподели Антония Колева пред Нова тв. 

„ Продуктите откакто ги съберем ги раздаваме на обществено слаби и възрастни хора, които са неработоспособни в по-беден завършек на България. Те доста се радват, доста постоянно са се разплаквали и желаят да ни прегръщат. Доста е прочувствено ”, сподели Кристиян Гьорев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР