Освен че са много вкусни, сините сливи са изключително питателна

...
Освен че са много вкусни, сините сливи са изключително питателна
Коментари Харесай

7 ползи за здравето от консумацията на пресни и сушени сини сливи

Освен че са доста вкусни, сините сливи са извънредно питателна и потребна храна. Те са богати на витамини, минерали, фибри и антиоксиданти, които могат да понижат риска от някои хронични болести. Може да ги консумирате пресни или сушени.

И в случай че към момента не сте ги извършите неизменима част от менюто си, предлагаме ви да се запознаете със 7 потвърдени здравословни изгоди от приема на сини сливи - и в двата им разновидността, пресни или сушени.

1. Пълни са с потребни субстанции

Синята слива съдържа доста хранителни субстанции, и по-точно - над 15 типа минерали, витамини, фибри и антиоксиданти. Количеството им и в пресните, и в сушените сини сливи е почти еднообразно, с разликата, че сушените имат повече калории, въглехидрати и фибри.

2. Сини сливи против запек

Помагат при запек – и са много известни с това си свойство. Както потреблението на плода, по този начин и сокът му могат да оказват помощ при такива стомашни проблеми поради наличието си на фибри и сорбитол.

3. Богати са на антиоксиданти

Те са потребни при възпаления. Предпазват клетките от увреждане от свободните радикали. По този метод се понижава и рискът от някои хронични болести.

4. Понижават равнищата на кръвната захар

Благодарение на наличието си на фибри, които понижават равнището на адипонектин – хормонът, който играе роля в регулирането на захарта в организма.

5. Подпомагат здравето на костите

Сините сливи имат свойства, които се грижат за подсилване на костите в цялото тяло. Това би могло да понижи риска от болести като остеопороза.

6. Оказват позитивно влияние върху сърдечното здраве

Заради това, че съдържат субстанции, които понижават равнищата на холестерола и кръвното налягане. Така една от главните изгоди от сините сливи е обезпечават отбрана на сърцето.

7. Те са апетитен плод, който елементарно ще стане част от менюто ви, щом го опитате един път – също така, може да се еконсумира по няколко метода и намира приложение в голям брой предписания.

Пресните сини сливи, както и в сушения им вид, са апетитен и необикновено потребен плод, който би изиграл чудесна роля в диетата ви за събаряне на килограми. Може да ви държат сити дълго време и в това време са доста потребни. Освен пресни може да ги си извършите ароматно сладко от тях, да ги употребявате в сладкиши, като добавка към сладки кремове, а даже може да си приготвите кетчуп от сини сливи. Да, те са тъкмо толкоз вкусни и толкоз потребни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР