Освен ако не живеете в пещера, без никакъв достъп до

...
Освен ако не живеете в пещера, без никакъв достъп до
Коментари Харесай

Тенисист номер едно в света, Исус или просто марионетка в ръцете на баща си – за няколко милиона повече

Освен в случай че не живеете в пещера, без никакъв достъп до информация, идваща от интернет, тв приемник или радиоапарат, то най-вероятно не сте пропуснали опцията да се запознаете с следващата изненада от света на тениса. Новак Джокович е на път да се трансформира в следващият човек, който освен показва непокорен дух, само че е подготвен да поведе най-малко още 100-на хора по улиците на Австралия, въпреки и да няма чак толкоз имигранти от сръбски генезис. Скандалът, който се породи благодарение на зелените документи и ваксини, както и политиката на Австралия да позволява единствено такива лица, съумя не просто да подразни прилежаща Сърбия, само че и да повдигне редица въпроси, които да разгневят не какъв да е, а самият Сърджан Джокович – бащата на въпросния тенисист.

Най-вероятно всичко това не изненадва никого, интернет прекара време в заниманието и разглеждането на фотоси, баща Джоко притегли вниманието на медиите, изкарвайки себе си, сина си и целия сръбски народ в мъченици, които са попаднали под ударите на една несправедлива и саботьорска борба, в която да не се даде право на геният да играе. Въпреки гръмките слова и извитите хора с към 5-6 индивида на кръст, явно е, че австралийските управляващи няма да се разчувстван и ще запазят главните си правила – никой няма да влезе без ваксина.

Това обаче надалеч не значи, че господин Сърджан няма да спре да ръси тъпотии и с това да излага сина си, представяйки Сърбия за либертариански свят – трансформацията е почнала явно в последните 20 години, както и да съпостави своя наследник с Исус, като и в двата случая очевидно всеки би трябвало да се оглежда за възможния кръст, на който ще следва разпването.

Противно на упованията, че Новак е в затвор, въпросният споделя, че изискванията в хотела не са чак толкоз розови, само че пък надалеч не е мъченикът, който се показва през днешния ден, а що се отнася до борбата за самостоятелност и независимост за 7 милиарда души, съмненията тук са ориентирани по-скоро в големите напъни на Сърджан да извлече колкото се може повече медийно въздействие, а то самото не просто ще остане в историята като една от най-големите неточности. Ако попитате някои от специалистите, до момента в който един Роджър Федерер можеше да реализира знамение на тениса, възможностите на Новак не наподобяват чак толкоз очарователни, само че без да навлизаме допълнително детайлности, дано обърнем внимание на финото решето, което не позволява безусловно никакви изключения.

Защо Новак Джокович не беше позволен да се състезава? Краткият отговор е, че просто няма ваксина, а претекстовете за алергии не са чак толкоз рентабилни, въпреки всичко се приказва за най-хубавия тенисист в света на този стадий и е съмнително, че най-вероятно същият има задоволително добре здрав организъм, с цел да може да понесе едно убождане, с което да реши всички проблеми, само че уви. Мнозина не биха могли да се изненадат, в случай че се окаже, че най-сетне Джокович е просто златната кокошка на семейството и се постанова по всевъзможен метод да извършва прищевките на своите родители, а тъкмо това не е никаква изненада, откакто е виждано неведнъж и в други фамилии.

Световната тенис федерация е била постоянно красноречива по отношение на допинг пробите и в този момент, когато целият свят търси кумири, възможностите на Новак да яхне совалката на съпротивата и да се афишира срещу имунизациите, може да се случи извънредно мъчно. Нека не забравяме, че допинг свадите бяха съумели да застигнат и Мария Шарапова и когато Русия стартира да се изрича по същия метод, резултатите бяха повече от ясни – съветската състезателка изгуби всички права за година, а по-късно постави и завършек на кариерата си. Новак върви в същата посока, откакто фамилията и дръзките патриотични популярност на либертанската нация, упреквана няколко пъти в геноцид, стартира да приказва по какъв начин един човек пази правата на 7 милиарда души, тъй като очевидно не му се дава право да тича след топката и да попълни фамилната хазна.

Няма драми в тази история – допустимо е всички да се опасяват, че Новак ще изгуби своите качества и благоприятни условия да продължи да се състезава, допустимо е това да е още една забавна акция, която да се стреми да трансформира гордия сръбски народ или най-малко почитателите на баща Джоко в войска, която да се противи на целия свят, а каква е истината – един човек тегли група търтеи на гърба си, без да осъзнава, че тъкмо те ще бъдат палачите в края на деня, а това към този момент е виждано доста пъти. Изказването на Сърджан демонстрира и още нещо – казусът не е в алергията, а по-скоро в желанието за имунизиране, тъй като в нито един различен миг няма да открием бащата, както и неговият брат да приказват по отношение на някакво здравно положение.

Нека не забравяме, че лудото родителско тяло предходната година бързаше да упрекна Григор Димитров за заразяването на Джокович с ковид, затова за какво да се изненадваме и от ваденето на огромното оръдие в този момент. Един от предстоящите сюжети за бъдещите проекти стартира да наподобява доста на историята на Джак Джонсън. За цялата си кариера в Американската хокейна лига, той съумява да завоюва сумата от 18 милиона $. Има още един контракт за 30.5 милиона $, които би трябвало да се изплатят в границите на 7 години и макар тези доходи, през  2014 година подава документите си и афишира, че е фалирал. Как се харчи сумата от 30.5 милиона $?

Очевидно всеки има потребност от малко въображение, само че обстановката наподобява повече от черна и повече от невъзможна. Една от главните аргументи е, че Джонсън най-вероятно е дал достъп на майка си – Тина Джонсън към неговата банкова сметка. В резултат на това, дамата и нейният втори брачен партньор, стартират да теглят пари и даже заеми, отказвайки да мислят за бъдещето. Информацията демонстрира, че Тина е изтеглила към 15 милиона $, а по-късно е изтеглила и още 17 заема, които обаче идват с толкоз огромна рента, че най-ниската е от 24%. С парите на сина, семейството закупува къща в Манхатън, по-късно прибавя и първокласна кола, прави ремонт за към милион и пътува на всички места, с цел да го види по какъв начин играе.

И тъкмо тук идва още по-страшната вест – спортистът в никакъв случай не е схванал какво прави родната му майка и преди да се усети, фирмите са го съдили толкоз пъти, че не може да смогне да заплаща. Най-накрая заканите почнали и по телефона, само че когато Джонсън задавал въпроси, отговорът постоянно бил, че би трябвало да се концентрира върху играта и в никакъв случай да не обръща внимание на нищо друго.

Поглеждаме доста съществено към Джокович, тъй като и той носи на гърба си цялата фамилия, а с продължителното товарене ще се усети и натиска за печеленето на още и още. По някаква причина всяко едно семейство на спортна звезда – тук посочваме родителите и родственици до 9-то коляно – постоянно се усещам задължени да получат колкото се може повече от това, че са основали един човешки живот – в случай че се замислите, достижението е в действителност огромно, само че никой не би трябвало да има власт над банковата сметка.

Няма никакво значение какво ще се случи с Джокович, няма и никакво значение дали взема решение да се имунизира или не, едно е несъмнено – той е тенис състезател, не е Исус и не се обрисува да бъде. По-важното тук е, че една страна пази своите правила и въобще не прави разлика сред всеки един, който ще прочете тези редове, бил и номер едно в класацията на този стадий. Спортът не е политика и до момента в който се вият всякакви хора, Новак може да се окаже в окото на бурята, посята от неговия роден татко. Тъжно, само че факт.  А и в случай че търсите още претекстове за толкоз цветния скандал, замислете се, в случай че не беше Джокович, а някой различен, дали въобще щеше да има хора, а и какъв е апелът – можете да вършиме всичко, когато сте милионер? Каква е драмата? Че един милионер няма да може да прибере още един по-солен награден фонд, с цел да изпълни гушите на цялата рода до 9-то коляно?

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР