Осуетен е бракониерски набег във водите на язовир "Ястребино" край

...
Осуетен е бракониерски набег във водите на язовир "Ястребино" край
Коментари Харесай

Осуетен е бракониерски набег в язовир Ястребино

Осуетен е бракониерски набег във водите на язовир "Ястребино " край Антоново. Акцията на доброволците от Централната рибноопазваща организация /ЦРОО/, клон Ястребино, е била нощна, заяви за Българска телеграфна агенция ръководителят им Шенол Хасанов.

Екип на доброволците при обход с лодка и с термокамера засичат две съмнителни лица в лодка на към 70 метра от брега. "След като ни видяха, бързо излязоха от водата, като изоставиха лодката ", изясни Хасанов. По думите му в нея е имало три чувала с риба, множеството от която мъртва. Бракониерите са употребявали апарат за ловене на ток. Устройството зашеметява рибата, тя изплува и става лесна за хващане. Лошото е, че като премине през сходен апарат, рибата повече не може да се развъжда ", разяснява доброволецът.

Обходът на язовира продължава, включват се още двама членове на ЦРОО. От водата са извадени и три коша за раци - всеки с дължина 3 метра. Уловените раци са върнати във водата.

Доброволците се натъкват и на две мрежи с обща дължина 50 метра, рибата в тях - каракуда и уклей е освободена.

За акцията са осведомени екипи на ИАРА в Търговище и полицията в Омуртаг. Чувалите с риба, лодката и мрежите на бракониерите, са предадени на чиновниците на Агенцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР