Острови в южната част на Тихия океан, Нова Зеландия и

...
Острови в южната част на Тихия океан, Нова Зеландия и
Коментари Харесай

Светът посреща 2019 година

Острови в южната част на Тихия океан, Нова Зеландия и по-късно Австралия - с фойерверки в Сидни ще бъде обърната страница, обвързвана с бурната 2018 година, с цел да навлезем в новата, изпълнена с неизвестности 2019 година, съобщи Франс прес.
Увеличаване на популизма, възходящо безпокойствие, обвързвано с климата, Брекзит, "жълти жилетки " във Франция - 2018 година бе белязана от увеличаване на остарели и експлоадиране на нови рецесии. Сред хубавите новини оптимистите показват новогодишната тирада на севернокорейския водач Ким Чен-ун, откакто в края на 2017 година Корейският полуостров бе под опасността от нуклеарен апокалипсис.
От остров Фиджи до Рио де Жанейро, хиляди хора ще излязат на улицата, с цел да посрещнат новата 2019 година В най-големия град в Австралия - Сидни са планувани най-големите фойерверки в емблематичния му залив. За задачата ще бъдат употребявани рекорден брой пиротехнически средства, вследствие на което доста цветове ще озарят небето в разстояние на 12 минути. Очаква се фойерверките в небето да бъдат следени от 1,5 милиона души. "Сигурен съм, че ще присъстваме на необикновен театър ", съобщи кметът на Сидни Клоувър Мур.
2019 година бе оповестена от Организация на обединените нации за интернационална година на коренните езици. В залива на Сидни са планувани церемонии, отдадени на културата на туземците.
В Хонконг 300 000 души се чакат на брега на пристанището Виктория, с цел да участват на 10-минутни фойерерки. В Новогодишната нощ в Сайтама, северно от Токио, ще се състои предстоящият с огромен интерес мач-спектакъл сред американския боксьор Флойд Мейуедър и младия японски първенец по кикбокс Теншин Насукава. Засилен надзор към Шанз-Елизе и в публичния превоз в Париж - в честванията във френската столица се чака да вземат участие освен минувачи и туристи, само че и "жълти жилетки " - недоволните от обществената и данъчната политика на президента Еманюел Макрон.
Лондон ще навлезе в новата 2019 година, чествайки взаимоотношенията си с Европа в миг, когато британците са разграничени относни Брекзит. Фойерверките над Лондонското око ще бъдат съпроводени с музика от реализатори от континентална Европа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР