Острото разделение за и против ваксините доведе до събитие, което

...
Острото разделение за и против ваксините доведе до събитие, което
Коментари Харесай

Австрийска лекарка се е самоубила заради тормоз от противници на ковид ваксините

Острото разделяне " за " и " срещу " имунизациите докара до събитие, което раздруса обществото в Австрия. Тормоз против доктор от страна на съперници на имунизациите против COVID-19 приключи с съдбовен край.

В Австрия беше открита мъртва лекарка, станала известна с позицията си в поддръжка на имунизациите. Според аутопсията става дума за самоубийство.

" Не мога да кажа дали и по кое време ще бъде допустимо да работим при " естествени " условия ".

Това е една от последните изявления в Туитър на доктор Лиза-Мария Келермайер, преди да разгласи затварянето на кабинета си в провинция Горна Австрия. В профила си в обществената мрежа тя неведнъж споделя, че повече от 7 месеца получава смъртни закани от анти-Covid деятели и съперници на имунизациите.



Обект на следствие за издевателството против нея е мъж от немската провинция Горна Бавария. Но прекомерно късно - преди шест дни доктор Келермайер е открита мъртва в кабинета си. Аутопсията сочи, че става дума за самоубийство. Намерено е предсмъртно писмо. Приживе тя споделя, че не се усеща предпазена от полицията и управляващите.

Новината за гибелта ѝ провокира вълна от съпричанстност в Австрия, а в центъра на Виена хиляди участваха на бдение в нейна памет.



36-годишната лекарка е подложена на масиран напън поради застъпничеството си за имунизациите против ковид - позиция, която тя пази в честите си медийни изяви.

В Австрия бяха въведени едни от най-строгите ограничавания против разпространяването на COVID-19, в това число възбрана за овакантяване на дома на неимунизирани. В началото на годината имунизацията за пълнолетните австрийци стана наложителна - мярка без казус в Европейски Съюз, а плануваните санкции за нарушителите от 600 до 3600 евро.

Преди да бъдат смекчени ограниченията, визитата в търговски обекти, музеи, заведения и използването на услуги с непосредствен контакт сред клиенти и чиновници беше допустимо единствено със зелен документ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР