Остро послание отправи Националният омбудсман Мая Манолова към здравния министър

...
Остро послание отправи Националният омбудсман Мая Манолова към здравния министър
Коментари Харесай

Мая Манолова към министър Ананиев: Няма да ви оставя на мира!

Остро обръщение насочи Националният омбудсман Мая Манолова към здравния министър Кирил Ананиев във Facebook. То е в отговор на откритото писмо към нея от Министерството на здравеопазването.
" Уважаеми господин Ананиев, като министър не сте в позиция да желаете. Не сте в позиция да назидавате. Министрите са в позиция да дават на обществото. Министрите са прислужници, а не господари на тези, които са ги избрали и от чиито налози получават заплатите си.

Що се отнася до хаоса, тук съм съгласна. Виждам хаоса освен на митингите на медиците, виждам го в жалбите на жителите до омбудсмана всеки Божи ден ", написа Манолова.

Омбудсманът упреква Ананиев, че основава безпорядък в системата. " Не аз или жителите сме източник на безпорядък в системата на опазването на здравето. И да желаеме, не можем да го създадем, тъй като не ние издаваме наредби, постановления, закони и административни актове. Източникът на безпорядък в която и да е сфера на държавното ръководство може да бъде единствено един – този, който има властта да го направи. Името му в този момент е Кирил Ананиев ", безапелационна е Манолова.

Няма да Ви оставя на мира! Няма да Ви дам и един ден отмора, до момента в който не решите най-наболелите проблеми на здравната система. И не се съмнявайте, че ще извърша това заричане! ", приключва прочувственото си писмо Манолова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР