Острата болка в кръста е много широко разпространено увреждане. Затова

...
Острата болка в кръста е много широко разпространено увреждане. Затова
Коментари Харесай

Научен анализ разкри най-добрите лекарства за лечение на остра болка в кръста

Острата болежка в кръста е доста необятно публикувано увреждане. Затова Journal of Orthopedic Research направи разбор и прегледа кои неопиоидни медикаменти са най-ефективни при лекуването на това положение. Анализът, включващ 18 изследвания с общо 3478 пациенти, откри, че мускулните релаксанти и нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС) могат дейно и бързо да облекчат признаците.

कुत्रे माणसांना का चावतात? कुत्रा चावल्यावर तातडीनं काय करावं?

Много от нас са имали проблеми, водещи до пронизваща и остра болежка в долната част на гърба и кръста. Статистиките демонстрират, че минимум 8% от популацията над 18 години е имало или изпитва сега такава болежка. Анализ в Journal of Orthopedic Research изследва кои неопиоидни медикаменти са най-хубави за лекуване на това положение.

Анализът, който включва всички рандомизирани следени изследвания, оповестени досега (18 изследвания с общо 3478 пациенти), демонстрира, че мускулните релаксанти и нестероидните противовъзпалителни медикаменти (НСПВС) могат дейно и бързо да понижат признаците .

Комбинацията от НСПВС и ацетаминофен (известен също като парацетамол) се свързва с по-голямо усъвършенстване, в сравнение с НСПВС независимо.

НСПВС, които са медикаменти, които се употребяват необятно за облекчение на болката, понижаване на възпалението и понижаване на високите температури, включват медикаментите без рецепта ибупрофен, аспирин и напроксен. Те се продават под известни марки, в това число Advil, Motrin, Bayer и Aleve. Tylenol е най-разпространената марка за ацетаминофен.

Това е първа стъпка към усъвършенстване на лекуването на остра болежка в кръста. Винаги обаче би трябвало да се вземат под внимание характерни характерности на пациента, като съществуване на алергии и съпътстващи болести , ” сподели водещият създател Алис Барончини, MD, PhD, от университетската болница RWTH в Германия. „ По-нататъшните проучвания ще би трябвало да се съсредоточат върху идентифицирането на вида медикаменти, които освен оферират най-хубавото и най-бързо облекчение на болката, само че също по този начин демонстрират най-нисък % на рецидив на признаците.

Справка: „ Неопиоидно фармакологично лекуване на остра болежка в долната част на гърба: последователен обзор на равнище I на доказателства “ 22 февруари 2023 година, Journal of Orthopedic Research.
DOI: 10.1002/jor.25508

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР