Остра позиция спрямо действията на служебното правителство изрази днес на

...
Остра позиция спрямо действията на служебното правителство изрази днес на
Коментари Харесай

Нинова: Служебният кабинет се кани да вдига данъците, а оставихме 8,5 млрд. в хазната. Къде са?

Остра позиция по отношение на дейностите на служебното държавно управление изрази през днешния ден на брифинг водачът на Българска социалистическа партия и някогашен стопански министър Корнелия Нинова.

 

" Министър Велкова се промени за 25 дни. Оставихме постоянни финанси с 8,5 милиарда в хазната. От гласуваните от Народното събрание 10 милиарда дълг са изтеглени 1,5 милиарда Тоест оставихме цялостен запас, остатък и малко теглен дълг. Някой да каже от кое място измисли цифрата 11 милиарда недостиг. Има 1 милиард остатък, посочи тя.

 

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява недостига в бюджета, разгласен в понеделник от служебния министър на финансите Росица Велкова. 

 

" Какво се случи с тези индикатори за четири седмици. Защо през вчерашния ден Национален статистически институт регистрира, че се срутва показателя за бизнес климата в България с близо 4% ", попита водачът на левицата.

 

Според Нинова служебният кабинет " плаши хората, приготвят народа за повдигане на налозите ". " Ние от Българска социалистическа партия сме поръчител, че това няма да се случи. Да вдигаш налози в тази рецесия е безумство! ", безапелационна бе тя.

Нинова акцентира, че служебното държавно управление връща финансовата политика на Бойко Борисов и Симеон Дянков.

 

Нинова даде своя прочит на събитията, като съобщи:

 

" Според нас какво се случва. Първо: съзнателно се основава суматоха и страхове, което е извънредно неприятно за народа, който така и така е толкоз обезпокоен по какъв начин ще изкара зимата, цени, инфлация, приходи и в допълнение съзнателно да си стресираш народа с безусловно погрешни изказвания, че ще има свръхдефицит и ще банкрутира страната, е безконтролно, минимум казано ", разгласи Нинова.

" Второ: госпожа Велкова сподели, че въпреки и в този момент да има остатък, тя призна, че сме оставили подобен. През годините и в ноември месец е имало остатък, само че през декември е имало недостиг. При Борисов до ноември остатъци, през декември той яхва джипката, потегля през страната и през прозореца размяташе едни милиони и остатъкът се стопяваше. Това е моделът Дянков - Борисов. С тези внушения, които се вършат, стесняване на разноските, това припомня на това време ", споделя Нинова.

" Трето. Внушават, че нашето държавно управление е водело неразумна политика и надали не с нея ще предизвикаме някакви апокалиптични прогнози за България ", безапелационна е Корнелия Нинова.

" Четвърто: приготвят публичното мнение за повдигане на налози. Такъв беше един от анонсите на госпожа Велкова ", изясни водачът на Българска социалистическа партия.

" Какво се готви да прави служебният кабинет? Разбираме, че готвят бюджет за следващата година. Очевидно се канят да режат обществените разноски и да заложат повдигане на налози и пробваха през вчерашния ден с анонси в тази посока публичното мнение. Искам да сме ясни, ние от Българска социалистическа партия за България сме поръчител, че това няма да се случи и в идващия парламент и в идващото държавно управление ", продължи остро Нинова.

 

„ Г-жа Велкова беше зам.-министър на Асен Василев, нейният сектор беше „ Бюджет ”. С нея сме пресметнали всяка стотинка от обществените заплащания. Тя е подписала този бюджет и ни е уверила, че той е реален. Това катурване през вчерашния ден за нас е прекомерно изненадващо ”, акцентира Корнелия Нинова при започване на конференцията.

 

Корнелия Нинова напомни и за програмата на Българска социалистическа партия за безвъзмездни учебници за учениците от 1 до 12 клас.

" 580 000 деца могат да получат безвъзмездни учебници против 50 милиона ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

" Знаете ли какъв брой костват безплатните медикаменти за деца, които ние социалистите заложихме в програмата и ги има и в бюджета и в този момент до края на годината. Един милион деца могат да получат безвъзмездни медикаменти и това ще коства на бюджета 130 милиона ", обърна се към медиите Корнелия Нинова.

" Без обществена стратегия и поддръжка на страната, хората няма да могат да преодолеят леко зимата. В увеличаващата се беднотия да вдигнем налози е в действителност груба неточност. С обстоятелства и цифри ще оборваме всяка неистина и опит в предизборната акция да се хвърля тиня върху политиката, която водехме до момента, тъй като с помощта на нея преведохме България и народа си през тежките зимни месеци. Осигурихме работеща стопанска система и постоянни финанси ", безапелационна бе Нинова.

 

В отговор на журналистически въпрос Корнелия Нинова сподели, че всички кандидатдепутатски листи на Българска социалистическа партия са регистрирани.

„ Първото ни огромно мероприятие за тази акция ще е в Бургас, на 3 септември ”, сподели още Нинова.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР