ОСТИН, Тексас (AP) — Главният прокурор на Тексас Кен Пакстън

...
ОСТИН, Тексас (AP) — Главният прокурор на Тексас Кен Пакстън
Коментари Харесай

Texas AG Paxton няма да оспорва факти по съдебно дело срещу подател на сигнали, което е централно за импийчмънта му през 2023 г.

ОСТИН, Тексас (AP) — Главният прокурор на Тексас Кен Пакстън се опита да приключи дело против адресант на сигнал от някогашни висши чиновници в четвъртък, обявявайки своето организацията няма да оспори обстоятелствата по случая и ще одобри всяка преценка.

Делото е заведено от група някогашни висши депутати. Те настояват, че са били непозволено уволнени, тъй като са докладвали Пакстън на ФБР за изказвания, че злоупотребява с офиса си, с цел да отбрани другар и донор на акцията, който от своя страна оказва помощ на Пакстън да прикрие извънбрачна връзка.

Твърденията в делото бяха измежду обвиняванията за импийчмънт, повдигнати против републиканеца предходната година от щатската Камара на представителите, по които той в последна сметка беше оневинен след развой в Сената. Републиканците имат огромно болшинство и в двете камари.

Опитът на Пакстън да докара делото до привършване идва, когато той е изправен пред вероятността да се наложи да даде показания и да дава отговор на въпроси под клетва. Пакстън не даде пок...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР