Оставяли абсолютен хаос след себе сиДоматени туристи от Сърбия заминават

...
Оставяли абсолютен хаос след себе сиДоматени туристи от Сърбия заминават
Коментари Харесай

Туристи от Сърбия варят лютеница на Халкидики

Оставяли безспорен безпорядък след себе си

" Доматени " туристи от Сърбия отпътуват на „ отмора “ в Гърция, с цел да си създадат там зимнината – вършат сладко от кайсии и айвар. Туристическите организации се виждат в знамение първоначално и в края на сезона, тъй като тогава почивките са най-евтини и туристите от Сърбия се втурват към Гърция, написа сръбският „ Блиц “.

Неотдавна „ Вечерне новости “ писа, че някои от организациите е трябвало още след първите две пътувания до Халкидики да сменят гумите на рейсовете. Причината е, че някои от туристите носят по четири куфара, цялостни с храна, а в жилището си вършат сладко от кайсии и айвар.

В цялата система вземат участие и македонските продавачи на първични материали за зимнина, които чакат с чувалите чушки.

Следващите посетители в този апартамент не могат да проветрят стаите и с право се оплакват в организациите.

Така и тази, както и всяка друга година, още веднъж се написа за „ доматените туристи “ от Сърбия, които оставят безспорен безпорядък след себе си.

Определението за доматен екскурзиант, написа „ Блиц “, е известна – това е екскурзиантът, който потегля към морето с цялостни хладилни чанти с месо, салати, сарми, зеленчуци, плодове и даже и солети.

Оказва се обаче, че тази формулировка въобще не е вярна!

„ Доматените туристи са най-големият призрачен сън и за гърците, и за нас, туристическите сътрудници. Казват им по този начин заради обстоятелството, че голям брой хора без никакъв позор потеглят на път с чували с чушки и домати, и то особено с цел да си вършат зимнината “, разкрива сръбкиня, която е туристически сътрудник.

Запитана за претекста за тези чували със зеленчуци, тя изяснява, че ставало дума за... спестовност. Така, изяснява тя, употребяват тока в жилището в Гърция, а не у дома!

„ Всяка година на туристическите сътрудници ни се случва едно и също нещо – гневни притежатели на жилища ни се обаждат и ни питат кого сме из изпратили. Затова постоянно би трябвало да предизвестяваме всички пътуващи, че не може да има правене на зимнина. Въпреки това обаче сходни случаи са чести “, споделя дамата.

Това беше доказано и от водачи на рейсове.

Един образец: Миналото лято две баби от Сърбия занесли в Гърция чували с чушки и там си правили айвар. „ Когато се пробвах да им оказа помощ да кача куфарите в рейса за Сърбия, останах изумен, като усетих какъв брой са тежки куфарите, та не мога да ги подвигна. Когато ги попитах какво има вътре, те най-нормално ми дадоха отговор, че в куфарите са бурканите с айвар “, описа за „ Блиц “ водач на рейс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР