Оставките пряко няма да решат проблемите, но дават знак, че

...
Оставките пряко няма да решат проблемите, но дават знак, че
Коментари Харесай

Николай Радулов: Оставките в МВР няма да решат проблема

Оставките директно няма да решат проблемите, само че дават знак, че има чиновници на Министерство на вътрешните работи, които поемат виновност. Професионалното управление на Министерство на вътрешните работи би могло да изиска оставка да си подаде и шефът на Гранична полиция. Това съобщи някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи проф. Никокай Радулов пред БиТиВи за трусовете в силовото ведомство.

По думите му отговорността върви отдолу-нагоре и при идващ случай отговорността ще е и на министъра на вътрешните работи . Главният секретар на Министерство на вътрешните работи и заместника му подали оставки, само че не се знае дали ще бъдат признати. Това е знак, който не се знае дали ще помогне за кадровите промени в Министерство на вътрешните работи.

Министърът на вътрешните работи - без значение дали е постоянен или длъжностен, би трябвало да бъде наясно, че в случай че желае Министерство на вътрешните работи да работи дейно би трябвало да се решат редица кадрови въпроси с целия личен състав и управителния състав. Ръководният състав не е кадърен да ръководи това министерство, разяснява проф. Радулов.

Той посочи, че организацията на ръководство на Министерство на вътрешните работи е такава, че няма по какъв начин да има триумфи . Тези хора, които са назначени на управителните длъжности, те не са управленците на това поле, което ръководят, разкритикува някогашният главсек на силовото ведомство. Ръководителите на Министерство на вътрешните работи и службите се управляват от Народното събрание напълно официално. Това е по този начин, тъй като няма механизъм, по който да бъдат принудени какво да вършат от страна на Народното събрание, добави проф. Радулов.

Според него е малко несериозно да се търси отговорност в законодателя за тежките произшествия, които се случват. Законодателството е положително, всичко е въпрос на организация. 4 000 са делата, които са заведени и свързани с прекосяване на границата, по 158 има присъди, а по останалите са формирани санкции, уточни проф. Радулов.
 Главният секретар на Министерство на вътрешните работи подава оставка
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи подава оставка

Той прикани за законодателни промени, които да защитят здравето и живота на полицаите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР