Оставките на министрите на земеделието Румен Порожанов и на вътрешните

...
Оставките на министрите на земеделието Румен Порожанов и на вътрешните
Коментари Харесай

Война във властта! БСП поиска оставките на Румен Порожанов и Валентин Радев

Оставките на министрите на земеделието Румен Порожанов и на вътрешните работи Валентин Радев изиска Българска социалистическа партия. На ексклузивен брифинг на "Позитано " 20 соцлидерката Корнелия Нинова разяснява негативните резултати от пробите за чума по животните в Странджа, направени от френска лаборатория.
Нинова разгласи, че откакто тя е била оповестена от ГЕРБ за основен превратаджия в страната поради ходенето си в Странджа, в този момент, след излизането на резултатите, отговорността би трябвало да поемат министър председателят Борисов и министрите Порожанов и Радев. Пред Народното събрание те поеха отговорността и ни убеждаваха, че има чума, а се оказа, че избиха животните и унищожиха доста фамилии без причина. Да си вървят незабавно, прикани соцлидерката.
Премиерът Борисов също трябвало да си върви, тъй като "ако с лакардии управляваш 10 година - най-после слагаш завършек на страната ". Борисов са го галили папи по главичката, уповавам се някой ден прокурор да го гали по главата, сподели още Нинова.
Докъде стигна превратът, за който бяхме упрекнати, попита соцлидерката. Когато казахме - няма доказателства за чума, вие ме питахте кой ще понесе отговорността, в случай че чумата плъзне из страната, откакто аз разпространявам с маратонките си от двора на баба Дора, ядоса се тя. И попита в този момент кой ще понесе отговорността и кой ще си върви.
Ако ще има правила и ред в страната, а ние желаеме и ще ги наложим, би трябвало да се спре с този цирк. Горят, горят бушони, но стига към този момент, сподели още Нинова. И даде образец: За Търговския указател бушон бе шефката на организацията, за "Олимпик " бушон бе Ралица Агайн, в този момент бушон е шефът на Агенцията по храните.
От Българска социалистическа партия са пратили сигнал до основния прокурор, само че са получили като отговор отвод на прокуратурата да анулира заповедите, само че и отвод да отговори има ли осъществени закононарушения. Обжалваме това и желаеме да се каже кой е виновен, добави Нинова.
Соцлидерката разгласи, че идващите дни алените ще отидат в Странджа и ще се срещнат с пострадалите хора. Ние ще го организираме - не прелом, само че ред и правда трябват в страната, изясни тя. Социалистите щели да ги подкрепят да предявят искове за вредите си към страната.
Нинова изрази още и подозрения, че с тези дейности ръководещите са желали да прикрият приемането на фиктивни дотации за фиктивни животни. Дали не бе готова акция за източване на средства от държавния и от европейския бюджет - на това навеждат тези дейности, попита тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР