"Оставката винаги си я нося в джоба и за мен

...
"Оставката винаги си я нося в джоба и за мен
Коментари Харесай

Московски не издържа: Закрива ФУТБОЛНИЯ отбор на БДЖ, но… НЯМА да подава оставка!

"Оставката постоянно си я нося в джоба и за мен не е проблем да я подам, само че сега не виждам учредения за отправяне на квалификации и тези, които са погрешни ". Това сподели по време на изключителна конференция в МТИТС министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той отговори на обвиняванията, отправени по-рано през днешния ден от Българска социалистическа партия, които по думите му съдържат "неверни изказвания по отношение на министерството и сътрудниците ми и ултиматум към мен, който не знам по какъв начин да приема ", разяснява министърът.

Що се отнася до обвиняванията в корупция в изказаните тематики не намирам нищо, което да е сериозен мотив да желая оставката и на сътрудниците си, сподели министър Московски. От 2009 година, след ръководството на Българска социалистическа партия, заварихме БДЖ с 850 млн. лв. задлъжнялост и 60 млн. оперативни загуби. Към днешна дата те са малко над 300 млн. лв., затова няма по какъв начин при тежка корупция финансовите индикатори да се усъвършенстват, уточни той.

"Ремонт на локомотиви не се прави, има поддръжка ", разяснява Московски във връзка различен укор от страна на социалистите. "Благодарение на Българска социалистическа партия е затворен последният цех за ремонт на локомотиви и сега единственият вид за ремонт на локомотивите е да бъдат закарани в друга страна, уточни още транспортният министър.

По мотив излъчените репортажи за нарушавания на трудовата дисциплинираност в БДЖ, упълномощил съм инспекции, сподели Московски. За да завърши тематиката с футболния тим, разбрахме се той да бъде закрит, сподели министърът. Тезите, че по времето, когато аз съм бил министър, са задържани най-вече шефове на "Автомобилна администрация ", демонстрира, че не е имало политически чадър над тези хора, за разлика от времето на Българска социалистическа партия, разяснява той.

Половината от футболния тим не са чиновници на БДЖ, не е употребена и една стотинка от сдружението, сподели изпълнителният шеф на БДЖ Владимир Владимиров. Единственото общо е името на тима - "Локомотив ". Около депата на БДЖ има занемарени площадки и концепцията ни е да ги възстановим като спортни площадки, сподели той. Що се отнася до работното време - няма нито един подготвителен ден в работно време. Спортува се след работно време и в събота и неделя, безапелационен бе Владимиров.

"В БДЖ няма нито кухи длъжности, нито фиктивни заплати ", безапелационен бе Владимиров.

Управителят на БДЖ "Товарни транспорти " Любомир Илиев сподели, че от 87 поддържани локомотива има единствено три рекламации. Той сподели, че следва смяна при метода на отчитане на изключителния труд и се чака той да намалее с 30%. Илиев уточни още, че всеки един локомотив, излязъл от техническа поддръжка, минава през инспекцията на седем индивида, като последният е машинистът. Това по думите му прави невероятно излизането му с софтуерни проблеми.

"БДЖ си стъпва на краката, погасява задълженията си и върви към стабилизиране, което нервира Българска социалистическа партия. Тях ще ги свързват само с банкрутите на железницата и по тази причина не могат да ни простят ", разяснява претекстовете за нападките от страна на левицата и желаните оставки министър Московски.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР