Оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова

...
Оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова
Коментари Харесай

Превозвачите поискаха оставката на регионалния министър Петя Аврамова

Оставката на министъра на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова беше поискана от Съюза на интернационалните превозвачи. Причината е признатата цена за тол таксите, която бе гласувана през вчерашния ден от Министерския съвет.  От браншовата организация обявиха, че приготвят и митинги през януари, написа dcnews.bg.

„ През последните няколко месеци имаше срещи и разисквания за цените на тол таксите. На всички срещи идваше зам.-министъра на Министерство на регионалното развитие, само че в никакъв случай и Петя Аврaмова. Коментирахме цени, отстъпки и други значими неща. Ние даже не знаехме, че тази цена ще бъде импортирана на съвещанието на Министерския съвет от Петя Аврамова през днешния ден. Ние започваме да обмисляме протестни действия, като в тях ще се включи и автобусния отрасъл, с цел да се направи преоценка на тези цени “, заяви Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.

Той сподели още, че приeтите цени не са били изменени и със стотинка надолу от в началото оферти план на цените, макар разискванията и предложенията на сектора. Своята позиция се чака да дадат КРИБ и други трудови и браншови организации в доста от секторите на стопанската система.
Нови митинги при започване на януари 2020 година
Последните оферти, които са отправили бизнесът към Министерство на регионалното развитие са били тол таксата да е сред 8 и 18 стотинки на километър, а признатата през днешния ден цена е сред 19 и 38 ст./км. Протестите се чакат да бъдат при започване на януари 2020 година.

Припомняме, че през вчерашния ден в Министерският съвет беше призната цената за таксите, които се събират за прекосяване и прилагане на републиканската пътна мрежа. Таксуването на пътни транспортни средства над 3,5 т да е посредством тол такса беше въведено с промените и допълненията на Закона за пътищата, а досега в цената липсваха текстове, които да дават опция на Агенция „ Пътна инфраструктура “ да таксува на база изминато разстояние.

Тол таксите са обвързани с екологичната категория на транспортното средство и с класа на пътя, по който ще се движи – автомагистрали, първи и отчасти втори клас пътища.

Министърът подсети, че съгласно решението на Народното събрание тол системата би трябвало да бъде въведена до 1 март 2020 година

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР