Оставката на министър Бисер Петков е симптом на управленската немощ

...
Оставката на министър Бисер Петков е симптом на управленската немощ
Коментари Харесай

”Демократична България”: Борисов, подавай оставка и ”ни се махай от главата”!

Оставката на министър Бисер Петков е признак на управническата отпадналост на държавното управление и бягство от промени на премиера Бойко Борисов. „ Демократична България “ сме уверени, че репликата на премиера „ тематиката за майките на деца с увреждания да ми се маха от главата “ не е инцидентно изпусната, а демонстрира цялостната управническа философия на Бойко Борисов.
А тя е, сферите, които се нуждаят от съществени промени да бъдат замитани под килима, с цел да не се пречи на безметежната непоклатимост, и понякога да се имитира активност със промяна на министри, все едно са пионки в безсмислена партия шах. Това се споделя в позиция на групировката " Демократична България ", в която влизат ДСБ, Да, България и Зелените.

" Това ще ни докара до неизбежен провал, и стопански, и честен, и не можем повече да си заравяме главите в пясъка. Изненадващата оставка на министъра на труда и обществената политика Бисер Петков, в началото поискана и призната, след поетия ангажимент към протестиращите родители на деца с увреждания, а часове по-късно отхвърлена от премиера с несъответстващи пояснения, е диагноза на метода, по който се ръководи България – еднолично и съсредоточено в ръцете на Бойко Борисов. С метода на нейното обявяване и неотложно приемане от премиера, дефинитивно се срина доверието в способността на българските институции за взимане на независими решения и в смисъла от разговор с тях. Постоянната промяна на министри в най-чувствителните сфери – обществена политика, обучение и опазване на здравето обаче не може да замести нужните промени. Те са директна отговорност на премиера и ръководещата партия ", считат от " Демократична България ".

От групировката споделят, че се работи „ на парче “, предизборно и популистки, без визия и цели. В резултат, най-нуждаещите се български жители – хората с увреждания и изключително децата и техните фамилии, остават без поддръжката на страната и обществото.

Те приканват Борисов неотложно да поеме отговорността за застоя и риска от колапс в редица значими за обществото политически сфери и да подаде оставка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР