Оставката на Матиа Биното, която се смята, че е била

...
Оставката на Матиа Биното, която се смята, че е била
Коментари Харесай

Ферари вече не коментира Биното

Оставката на Матиа Биното, която се счита, че е била обсъждана през целия ден през днешния ден с шефовете на компанията, се оказа тематика, която Ферари не разяснява. Но и не отхвърля.

Днес в италианския вестник Corriere della Sera се появи следващата информация, че Биното напуща Черните кончета, като съгласно източниците на изданието сериозна част от изискванията по раздялата на двете страни към този момент са били контрактувани. В същото време, източници от обкръжението на Шарл Леклер също потвърдиха, че Биното и Ферари се разделят.

Днес се очакваше, че в следобедните часове Ферари ще удостовери напускането на Биното след 28 години в компанията, само че това не стана. Италианските анализатори към този момент разсъждават по тематиката по какъв начин ще се отрази напускането на Биното на основаването на новия автомобил на Ферари за идващия сезон – 675. Проектът е напреднал и за него дава отговор Енрико Кардиле, само че последните решения се взимат от Биното, който резервира надзор над техническия департамент и откакто стана началник на целия отбор. Веднага се появиха догатки, че на идващия ден след раздялата с Биното, в отбора ще се завърне Симоне Реста, който в този момент е в Хаас.
 Ще напусне ли през днешния ден Биното? Ще напусне ли през днешния ден Биното?
Все повече стават информациите, че връзките на Биното с огромните шефове на компанията – президентът Джон Елкан и основният изпълнителен шеф Бенедето Виня, към този момент няма по какъв начин да бъдат възобновени. А Виня съобщи пред телевизия CNBC, че не е удовлетворен от второто място тъй като „ вторият е първият от изгубилите ”.
 Ферари готви несъгласие за Ред Бул Ферари готви несъгласие за Ред Бул
Все отново Виня изясни, че е удовлетворен от напредъка на отбора, само че не и от класирането и също по този начин добави, че Ферари има всичко належащо, с цел да се показа по-добре.
 Ферари с нова скоростна кутия за сезон 2023 Ферари с нова скоростна кутия за сезон 2023
Може би път на следващия ден ориста на Биното ще стане ясна, като в Маранело надали ще отсрочат връзката с медиите до понеделник, защото от базата на Черните кончета непрекъснато изтича информация.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР