Оставката дойде, след като разследване заключи, че Грийн е нарушил

...
Оставката дойде, след като разследване заключи, че Грийн е нарушил
Коментари Харесай

Само Не И Това! Преди Минути Вторият Човек В Правителството Изхвърча!

Оставката пристигна, откакто следствие заключи, че Грийн е нарушил етичния кодекс за държание на министрите, предадоха Ройтерс и ДПА, на които се базира Българска телеграфна агенция.

Разследването установи, че той е дал погрешни пояснения по отношение на откритите от полицията през 2008 година п*рнографски материали в компютъра в парламентарния му офис. Самият той тогава отхвърли обвиняванията и сподели, че е жертва на " политическа клевета ".

Оставката на един от най-доверените хора на Мей в кабинета, който й помагаше да сдобри надълбоко разграничената Консервативна партия, е сериозен удар за премиера, която води мъчителни договаряния за развода с Европейски Съюз, отбелязва Ройтерс.

61-годишният Грийн бе назначен след неубедителното показване на торите в предварителните парламентарни избори през юни, на които партията изгуби безспорното си болшинство в Камарата на общините.

Грийн - остарял другар на Мей, бе призован под знамената да стабилизира нейното водачество и да даде отпор на нейните съперници вътре в партията, които желаеха тя да се отдръпна.

" Съжалявам, че ми бе поискана оставката от държавното управление поради нарушавания на министерския кодекс, за което се оправдавам ", показва Грийн с писмо до Мей, поднасяйки оставката си. Той прибавя, че не е свалял и не е разглеждал п*рнографски материали на парламентарните си компютри.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР