Оставиха в ареста с тенис ракета от ревност, съобщава БНТ. Решението

...
Оставиха в ареста с тенис ракета от ревност, съобщава БНТ.
Решението
Коментари Харесай

Оставиха в ареста бизнесмена, пребил жена си с тенис ракета

Оставиха в ареста с тенис ракета от ревнивост, оповестява Българска национална телевизия.

Решението е на Районния съд в Пловдив.

Пострадалата е в тежко положение в болница, с голям брой контузии - хематоми, счупени ребра, извадена слезка, спукано тъпанче и други

Прокуратурата изиска непрекъснат арест по отношение на обвинения Симо Касабов поради редовно упражнявано принуждение. Ако бъде потвърдена виновността му, го грози затвор от 3 до 15 години.

Днешното решение на съда предстои на обжалване.
 Eскалация на домашното принуждение регистрира прокуратурата в Пловдив
Eскалация на домашното принуждение регистрира прокуратурата в Пловдив

Четири " злокобни " случая са регистрирани единствено в последните няколко дни

Наблюдаващият прокурор Атанас Илиев заяви, че е конфискувана тенис ракетата, с която е бита брачната половинка на предприемача.

Той изясни, че самата потърпевша е дала показания за редовно домашно принуждение, което обвиненият е упражнявал над 20 години . Налаган е физически, душевен тормоз и икономическа взаимозависимост.

Има и показания на очевидци за случаи на побой над потърпевшата още преди тя да подписа цивилен брак с Касабов през 2002 година Държавното обвиняване твърди, че с ъпругът е ограничавал персоналната независимост на потърпевшата.

Множество пъти дамата е била заключвана и лишавана от опция за всевъзможни обществени контакти. Не й е било позволявано да работи и сама да се устоя.

Адвокатът на предприемача уточни, че той не е осъждан, единствен обезпечава приход в фамилията си и изиска домакински арест, с цел да може Касабов да се грижи за децата си.

Според отбраната, в случай че бъдат разпитани и децата, могат да се появят нови условия по делото, а не да се разчита единствено на свидетелствата на околните приятелки на потърпевшата.
 Нови ограничения и смяна на
Нови ограничения и смяна на " Що е то домашно принуждение? " - законопроектът е за координиране

Бюджетът за битка с домашно принуждение е 450 000 лева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР