Оставете щурите цветове за началото на есента. Всяка година косата ни

...
Оставете щурите цветове за началото на есента.
Всяка година косата ни
Коментари Харесай

Грижа за боядисаната коса през лятото

Оставете щурите цветове за началото на есента.

Всяка година косата ни е сложена на тестване по време на лятото поради жаркото слънце, солената вода и сухия въздух. Предизвикателството е още по-голямо за дамите с боядисана коса, тъй като след промяната на цвета, косъмът става доста по-крехък и трошлив.

А тъкмо тази година желаеме да сме още по-внимателни с грижата за косата си, откакто рекомендацията на експертите продължава да бъде да лимитираме визитите в салоните за хубост до най-малко, с цел да се предпазим от вируса.

Затова и събрахме няколко препоръки на фризьорите по какъв начин да запазим цвета на косата си за допустимо най-дълго и да предпазим косъма от увреждане през лятото.

 Грижа за боядисаната коса през лятото

Не експериментирайте с цветовете

Колкото и занимателно да ни се коства да се разхождаме по плажа с розова или синя коса, честото сменяне на цветовете и фрапантните промени от естествения колорит на косата ни, поврежда в допълнение косъма. Стремете се към визии с по няколко тона по-различен цвят от естествения ви или разнообразявайте благодарение на краткотрайни бои под формата спрейове и шампоани.

Нанасяйте масло в краищата

Третираната коса постоянно е по-дехидратирана, тъй като химикалите убиват естествените масла в косъма. За да върнем нормалния искра на косата, експертите предлагат да нанасяме олио за сухи краища след всяко къпане или при стилизирането на косата.

 Грижа за боядисаната коса през лятото

Търсете артикули с витамин Е и В2

Продуктите за боядисана коса са основани с причина и ви предлагаме да започнете да ги употребявате, в случай че към този момент не сте го създали. Въпреки това всеки артикул е друг и не всеки е толкоз ефикасен, колкото би ни се желало.

За да сме сигурни, че лечението, която използваме е подобаваща, оглеждайте се за основни съставки като витамин В5, който защищава от топлота, както и витамин Е, който се смята за чудесно хидратиращо средство. Други потребни съставки са маслата от жожоба или пък маслина, или розмарин,  както и бадемовото масло и това от шеа, които задържат влагата в косъма и предотвратяват косопада.

Водата не е зложелател, а другар

Да, солената вода и химикалите в басейните неоспоримо ще навредят на косата ви, само че един от основните фактори за здрава боядисана коса се състои в миенето на косата с хладка вода преди и след плуване. Също по този начин е значимо да се хидратираме, с цел да позволим на тялото ни единствено да се грижи за възобновяване на косъма.

Не подценявайте слънцезащитата

Вече евентуално знаете, че освен лицето, само че и коса има потребност от отбрана от слънчевите лъчи. Тази стъпка е още по-важна за боядисаната коса, която е още по-чувствителна. Използвайте слънцезащитни артикули на водна основа вместо  масло и се предпазвайте в допълнение като носите шапки и шалове за коса, с цел да намалите излагането на слънце оптимално.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР