Остават броени часове до правителственото решението за трите министерски оставки

...
Остават броени часове до правителственото решението за трите министерски оставки
Коментари Харесай

Интересни прогнози на социолозите за трите министерски оставки

Остават броени часове до държавното решението за трите министерски оставки на Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев, след злополуката край Своге, която взе 17 жертви. Утре Коалиционният съвет сред ГЕРБ и Обединени патриоти би трябвало да сложи точка на разтърсванията във властта, оповестява bTV.

Според председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов оставките на министрите на вътрешните работи, на транспорта и на регионалното развитие са въпрос на разговори.

" Кандидатите за новите министерски позиции ще бъдат от парламентарната група и от политическа партия ГЕРБ, като предложения. Аз съм убеден, че ако „ Обединени патироти’ могат да имат единна позиция – би било по-прекрасният вариант”, каза Цветанов.

Началникът на кабинета на премиера и бивш шеф на МВР Румяна Бъчварова заяви в предаването „ Тази неделя” по bTV, че няма да се върне във ведомството. Според анализатори оставките предизвикват криза в управлението.
„ Виждаме една мудна и неособено сигурна реакция на правителстовото, защото оставките се появиха на шестия ден, а седмица по-късно няма решения”, посочи Добромир Живков, социолог.
Експертите са на мнение, че ситуацията е показателна за кондицията, в която са различните компоненти на властта.
„ Съмнението, че дневният ред на премиера се различава от дневния ред на парламентарната група на ГЕРБ и на коалиционните партньори, това съмнение ще остане”, коментира Страхил Делийски, политолог.
Независимо от решенията на Коалиционния съвет, само премиерът има право по конституция да предлага промени в правителството.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР