Остава по-малко от месец от началото на тазгодишното издание на

...
Остава по-малко от месец от началото на тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Българското участие на Ролан Гарос: Григор Димитров и още двама наши сънародници

Остава по-малко от месец от началото на тазгодишното издание на Откритото състезание на Франция, което през този сезон ще се състои сред 22 май и 5 юни. Вниманието на тенис почитателите по света без подозрение ще бъде концентрирано върху борбата за върховете сред Рафаел Надал и Новак Джокович, само че също така ще обърнем погледи и към представянето на българските състезатели, които през тази година предстоящо ще бъдат трима на брой.

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще бъде единственият ни представител в главната скица, като за него това ще бъде 12-о следващо присъединяване в същинската част на конкуренцията в Париж. През предходната година той позволи проваляне още на старта от Маркос Гирон, а най-хубавото му достижение датира от 2020 година, когато доближи до осминафиналната фаза.

Друг наш съотечественик в лицето на Димитър Кузманов ще опита да се причисли към Димитров в главната скица, стартирайки от квалификациите. Именно на Ролан Гарос Мико направи дебюта си в пресявките на шампионат от Големия шлем през 2021-ва, когато отстъпи в три сета, а в този момент още веднъж ще има опция да търси първа победа в Париж и втора такава в " мейджър " конкуренция.

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова остана 12-а отвън листата с тенисистки, класиращи се непосредствено за същинската част, което значи, че ще би трябвало да преодолее квалификациите, в случай че желае да дебютира в главната скица в Париж.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР