Остава неясно кога 49-ият парламент ще си избере председател. ГЕРБ-СДС

...
Остава неясно кога 49-ият парламент ще си избере председател. ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

След срещата ГЕРБ - ПП-ДБ: Кога 49-ото НС ще си избере председател?

Остава неразбираемо по кое време 49-ият парламент ще си избере ръководител. ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната-Демократична България “ организираха среща, на която не са постигнали единодушие към избора на ръководител. Вместо това,контактни групи ще разискват предпочитани закони, които Народното събрание да гласоподава и едвам по-късно ще се пристъпи към избора на ръководител.

Остава неразбираемо какъв брой дни ще продължи първото съвещание на 49-ото Народно заседание. ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната-Демократична България “ се срещнаха, само че не се схванаха за ръководител на Народното събрание. Десислава Атанасова от ГЕРБ разяснява пред публицисти, че водят диалози освен за ръководител, само че и за всички бъдещи законодателни начинания.

Затова в идващите дни ще бъдат инициирани работни групи, които да търсят консенсус във всички парламентарни групи за предпочитаните законопроекти.

Така към момента дефинитивно решение за ръководител на Народното събрание няма.

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев разяснява, че предлагането им за ръководител на ротация не е било отхвърлено, само че няма и по какъв начин да бъде признати без ясни законодателни цели.

Утре, 13 април, срещите по цели не престават.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР