Останала без руски газ в края на април тази година,

...
Останала без руски газ в края на април тази година,
Коментари Харесай

/Русия/ Преговорите са неизбежни: България отива на поклон пред „Газпром“ заради доставките на гориво

Останала без съветски газ в края на април тази година, България се сближи с Европа с всичките ѝ рецесии и както в никакъв случай до момента се отдалечи от енергийната сигурност. Търпението на президента и популацията устоя тъкмо няколко месеца. Към края на август София се съобщи и се преклони пред „ Газпром, “ с цел да възвърне доставките на дефицитното гориво.

Министърът на енергетиката на републиката Росен Христов изрично съобщи, че договарянията с съветския газов монополист са " неизбежни ".

Според него българските семейства и бизнесмени не могат да си разрешат " европейски газ " на цена над 1000 $ за хиляда кубически метра, още повече, че в този момент котировките са се вдигнали още повече. За да приготви някак си почвата преди започване на договаряния с съветската страна, Христов даже се скара на ръководителя на предходното държавно управление Кирил Петков, който провокира кавга с „ Газпром “ и Русия, който изгони 30 съветски дипломати, с което на процедура прекъсна достъпа до евтини първични материали материали.

„ Положението е плачевно, нямаме доста очаквания, само че очевидно България ще би трябвало да се обърне към Русия, без да чака бърз и позитивен резултат след всичко случило се “, споделя министърът от служебното държавно управление.

София, както знаете, освен се скара с Русия, подкрепяйки западните наказания, само че и отхвърли да заплаща газ в рубли. В началото на август ръководителят на борда на шефовете на " Булгаргаз " Иван Топчийски също означи, че компанията продължава договарянията с " Газпром ", има опция за обновяване на доставките на съветски газ за България. Но до момента не са съумели. Сега браншовият министър е решил да опита шанса си по този въпрос.

Освен чисто стопански, договарянията с Русия и „ Газпром “ носят и социално-политическа тежест. Предишното държавно управление на Кирил Петков подаде оставка в края на юни, а ново към момента не е формирано. Работата е там, че има огромно искане от обществото за другарство с Русия и, несъмнено, за приемане на съветски газ като гаранция за безпроблемно прекосяване на зимния отоплителен сезон с съответен размер на сметките. Затова на преходното държавно управление е поверена виновната задача да възвърне освен газоснабдяването, само че и да изглади общественото неодобрение на популацията.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР