Останах наистина изненадан, от отчетените преди няколко дни от кмета

...
Останах наистина изненадан, от отчетените преди няколко дни от кмета
Коментари Харесай

Хванаха кмета на р-н „Овча купел“ в лъжа за детските градини

Останах в действителност сюрпризиран, от регистрираните преди няколко дни от кмета на Овча купел Ангел Стефанов „ построени 4 нови детски градини “ през мандата му. Направих си труда да обиколя четирите детските заведения, със стартирани градеж или реорганизация в региона, както и наличната информация на уеб страницата на Агенция за публични поръчки за тях, пиша гражданин на региона. 

Ето и резултата от инспекцията на Борислав Тодоров:

-Единствената напълно нова детска градина, която е стартирана в мандата на господин Стефанов е тази в Г. Баня. Отпуснатите на регион Овча купел средства за нея са в размер на 4,5 млн. лв. без Данък добавена стойност, публичната поръчка е извършена от кмет Стефанов, а срокът за завършването ѝ беше през Март 2022-а (буквално в първите дни на война, инфлация и т.н.) След забележителното закъснение и повишаване на материалите и по персонална самодейност на госпожа Фандъкова, на регион Овча купел бяха отпуснати спомагателни 2,2 млн. Срещу общо 6,7 млн без Данък добавена стойност през днешния ден тя наподобява по този начин Сн.1. Забавяне до момента 18 месеца.

-Реконструкция на „ Дом Дъга “ в Карпузица. Отново публичната поръчка е извършена от кмет Стефанов. Договорът с изпълнителя е подписан през Ноември 2021-а, цената му е 4 млн. без Данък добавена стойност, а заложеният период за осъществяване е 420 дни или Януари 2023-а. Днес тя наподобява по този начин (сн.2), забавянето досега е 8 месеца.

-Третият обект е реконструкцията на ДГ Пламъче в Суходол. Обществена поръчка от региона, средства от бюджета на Столична община в размер на 1,5 млн. Сн. 3, закъснение досега 12 месеца.

-Обект номер 4 е плод на отчет на кмет Ангел Стефанов до Столичен общински съвет, с който предлага общински парцел да бъде даден частен вложител за градеж на многофункционална жилищна постройка, а регион Овча купел да бъде заплатен с „ детски център “ с повърхност от 234 кв.м. Не можах да намеря информация за периода за осъществяване, само че 3 години след гласуването на отчета, постройката в която ще е този „ детски център “ изглежа по този начин. Сн.4

Това е равносметката за един мандат на кмет Стефанов, против 12 300 000 лв. и един парцел отпуснати му от Столична община.

Гореописаните обекти са с общ потенциал за над 400 деца. Това са 400 фамилии от Овча купел, който нямаше да имат проблем с място за детето си в детска градина, в случай че кмет Стефанов си беше приключил работата в период.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР