Основополагащият документ, подписан на 11 юли т.г. от Ректора на

...
Основополагащият документ, подписан на 11 юли т.г. от Ректора на
Коментари Харесай

Меморандум за сътрудничество подписаха Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ и Медицински университет-Пловдив  

Основополагащият документ, подписан на 11 юли т.г. от Ректора на МУ-Пловдив - проф. доктор Мариана Мурджева, дм, мзм и проф. доктор Росен Коларов, дм – Изпълнителен шеф на надзорната организация към Министерство на здравеопазването, цели развиване на съдействието и взаимоотношение сред двете институции в редица пресечни области -- здравната активност и нейната успеваемост, качеството на здравната помощ, сходството с медицинските стандарти, както и в региона на донорството и трансплантациите за реализиране на качествено продължаващо образование и подготовка на експерти, работещи в областта на донорството и трансплантации.
Прочетете още
В работната полемика от страна на МУ–Пловдив се включиха проф. доктор Диляна Вичева, дм – заместник-ректор по интернационално съдействие и планова активност и доцент доктор Деян Нейчев, дм – декан на Факултета по дентална медицина. Заедно с ръководителя на Агенцията в срещата участваха и двамата зам.-председатели – доктор Димитър Илиев и господин Фидел Косев. Проф. Мурджева акцентира нуждата за създаване и въвеждане на стратегии и тематични модули в образованието на студенти и специализанти. Изпълнителният шеф на надзорната организация проф. Росен Коларов, дм акцентира на обстоятелството, че сходно съдействие с Медицинския университет – Пловдив  е значима стъпка за повишение на резултата от осъществяваните от Aгенцията изследвания, разбори и инспекции, свързани с действието на системата на донорството и трансплантирането на органи. Проф. Коларов посочи, че Меморандумът е ориентиран към повишение качеството на публичното здраве посредством подкрепяне успеваемостта и надзора на предоставяните медицински услуги, както и към поощряване информираността за донорството и за трансплантациите на органи, тъкани и кафези.

Сътрудничеството ще се мери и в създаването на ограничения и рекомендации за възобновяване и възстановяване качеството на живот на трансплантирани пациенти, за тяхната рехабилитация и обществена интеграция, както и за създаване на тематично-приложни въпроси в областта на трансплантологията. Д-р Илиев акцентира, че от съвместен интерес и за двете страни също по този начин е създаването и използването на профилирани стратегии, образуване и осъществяване на образования за запознаване на студентите и експертите с практическата активност за надзор и правно контролиране на лечебната активност и съгласуване на трансплантациите и асистираната репродукция в страната. Посещението на представителите на Изпълнителната организация „ Медицински контрол “ приключи с разглеждане на Медицинския Симулационен Тренировъчен Център на Университета, където бе демонстриран новаторският и високотехнологичен метод в образованието на студенти, докторанти и специализанти.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР